Drottning Rania mixar öst och väst i sin garderob

Drottning Rania av Jordanien.

Drottning Rania av Jordanien.

Drottning Rania av Jordanien är känd både för sin skönhet och för sin spännande garderob som är en mix av öst och väst. Här visar vi upp några exempel ur hennes garderob.

Drottning Rania valdes för några år sen till “Världens mest eleganta kvinna” av tidningen Hello! och Harpers & Queen utsåg henne till “Världens tredje vackraste kvinna”. Inte förvånande alls då hennes stil utmärks av en fantasifull och elegant mix av arabiskt och västerländskt som framhäver hennes skönhet till fullo.

Hennes favoritdesigners är Giorgio Armani och libanesiske Elie Saab, den senare gillas även av Hollywoodskådespelerskor som Angelina Jolie. Otaliga av drottning Ranias allra mest strålande aftonklänningar är signerade libanesen. Saab har sagt att han älskar att se drottning Rania i sina klänningar – inte bara för att hon är drottning utan också för att hon symboliserar den moderna, arabiska kvinnan.

Den 38-åriga fyrabarnsmamman, som är gift med kung Abdullah II av Jordanien, är även känd för sitt starka samhällsengagemang.  Hon deltar ofta i olika humanitära projekt och engagerar sig i kvinnorättsfrågor.

En perfekt kombination av elegans och enkelhet har blivit hennes signum och ofta är det långklänningar som är förstahandsvalet. Spana in några av alla hennes klänningar här nedan.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures, IBL


[smooth=id: 61; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]