Drottning Rania saknar sina barn under alla resor

Drottning Rania och kung Abdullah möter Brasiliens president.

Drottning Rania och kung Abdullah möter Brasiliens president.

Drottning Rania flyger och far över världen. För en vecka sedan var hon i New York för en konferens men nu är hon åter hemma i Jordanien för att, tillsammans med maken kung Abdullah, ta emot Brasiliens president Lula da Silva och hans hustru.

Drottning Rania är en mycket aktiv kvinna, men precis som alla andra arbetande mödrar så får hon ofta dåligt samvete för att hon ser för lite av sina älskade barn. Något hon gärna berättar om på sin Twitter-sida. Förra veckan skrev hon om det hela ur barnens perspektiv:

Drottning Rania och den brasilianska presidenthustrun.

Drottning Rania och den brasilianska presidenthustrun Marisa.

– På väg mot New York. Saknar redan mina små. Det sista min femåring sa till mig var, mamma varför kan du inte ta med oss överallt dit du åker?

Men nu är hon i alla fall åter på hemmaplan. Nära sina älskade barn. Häromdagen kom nämligen Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva med sina hustru Marisa på besök till Jordanien, som ett stopp på deras Mellanöstern-resa.

Vi ser presidenten med hustru mötas av kung Abdullah och drottning Rania utanför det kungliga palatset i Amman.

Drottning Rania som för dagen var iklädd en något militär-liknande ensemble med moderna axelklaffar på dräktjackan, var lika snygg och elegant som hon brukar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella