Drottning Ranias bästa råd till döttrarna

Drottning Rania talar ofta om sitt samhällsengagemang för utsatta människor. Men i en ny intervju berättar hon öppenhjärtigt om saknaden efter sonen och vilka råd hon ger sina döttrar.
Rania-12

Drottning Rania av Jordanien är känd för sitt starka samhällsengagemang för svaga och utsatta. Hon har bara i år rest runt och besökt flera hundra barnhem, skolor och äldreboenden i sitt land.

Drotning Rania besöker Lesbos i Grekland i april 2016.

Drottning Rania besöker Lesbos i Grekland i april 2016.

Det är inte alltid lätta situationer eller okomplicerade livsöden som möter henne, men tack och lov har hon sin fina familj att luta sig tillbaka mot när hon kommer hem.

Rania familj ibl

I en ny intervju med Hello Magazine pratar hon om hur mycket hennes make kung Abdullah, 54, och barnen kronprins Hussein, 22, prinsessan Iman, 19, prinsessan Salma, 15, och prins Hashem, 11, betyder för henne.

Hon älskar att ha hela sin stora familj samlad och förra året var det tufft när äldste sonen kronprins Hussein var borta och studerade på Washingtons Georgetown universitetet i USA.

kronprins Hussein ibl

Nu har han tagit examen och Rania är så glad att han åter är hemma.

– Det är helt annan energi när i huset nu när han är hemma igen, säger hon.

Prinsessan Iman, som fyller 20 år nu i september, har precis som sin bror och pappa kung Husein också för avsikt att studera i USA och det lär väl bli lika jobbigt då med.

För Rania är det en självklarhet att hennes söner och döttrar ska få sa

mma chans till utbildning. Jämställdhet mellan könen är en självklarhet och hon uppmanar därför sina döttrar att satsa på skolan.

Rania och döttrarna

– Jag ger mina två döttrar rådet att fokusera på sina studier, utveckla sina intellektuella kapaciteter, men samtidigt vårda sitt kulturella arv och de principer som de vuxit upp med.

Av Anna von Koch

Foto: IBL