Drottning Ranias kärlekshyllning till kungen

drottning ranias kärlekshyllning till Abdullah

Drottning Rania av Jordanien har delat med sig av en ny, kärleksbild, på kung Abdullah. Men bilden har väckt vissa frågetecken.

Rania av Jordanien är en modern drottning som kämpar för kvinnors rättigheter och som är en flitig användare av sociala medier. På hennes privata Instagram-konto kan man följa Ranias dagliga liv och arbete och då och då bjuder hon på en familjebild. Och kanske är det främst med det sistnämnda i åtanke som folket i Jordanien följer sin drottning med sådant intresse. Landsmännen fullkomligt älskar sin kungafamiljen.

Ranias kärleksbild på sin ‘Abu’

Fredagen, den 31 januari, fyllde kung Abdullah Hussein 58 år. Och mycket riktigt så kom den en kärlekshyllning på Instagram – från hans älskade Rania.

Må Gud välsigna dig, Abu Hussein, den mest hederliga mannen och för alltid vår stöttepelare med styrka och integritet, skriver hon under bilden.

En fin kärlekstext, helt klart. Men bilden på kungaparet, som följer med texten, väcker frågor. I kommentarsfältet undrar många varför drottningen inte valde en bild där de ser lite mer kärleksfulla ut. Kanske håller varandra i handen eller kramar om varandra. Men precis som vårt svenska kungapar så brukar inte Rania och Abdullah vara särskilt fysiska med varandra när fotograferna är framme. Sådana kärleksgester är det endast de yngre paren i de europeiska kungahusen som brukar bjuda på.

drottning rania victoria daniel

Jordaniens kungaparet med Victoria och Daniel, år 2018.

Foto: TT