Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia tackar alla för stödet – efter synliga åkomman

25 apr, 2024, 10:00 
Drottning Silvia
Drottning Silvia har tagit sig igenom ett två dagar intensivt statsbesök med en ögonåkomma. Nu tackar hon för stödet.
Annons
Tervetuloa! Här anländer kungen & Silvia till slottet med Finlands presidentparBrand logo
Tervetuloa! Här anländer kungen & Silvia till slottet med Finlands presidentpar

Drottning Silvia, alltid plikttrogen och hängiven. Det har vi ännu en gång fått kvitto på i och med det finska statsbesöket.

Ja, under besökets första dag fastnade Silvia på bild med ett rött och blodsprängt öga, men det stoppade inte vår drottning.

Hon var med på varje planerad programpunkt innan kungaparet sa hej då till sina finska hedersgäster under onsdagskvällen. Och nu tackar Silvia för allt stöd.

Hovets nya besked om Silvia

Många hajade till när bilderna från slottet på Silvia kom. Drottningen var tjusig som alltid och stod rakryggad, men hennes ena öga var illrött.

Svensk Damtidning fick snart en förklaring från hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Drottningen har utsatts för kalldrag i ögat. I övrigt mår drottningen bra, lät det då.

Annons

En blödning i ögat kan se uppseendeväckande ut men är inte farlig. De flesta har inga besvär men kan känna en lätt irritation i ögat, enligt Sankt Eriks Ögonsjukhus.

Och för Silvia, som redan är en av Sveriges mest fotade personer, får man säga att timingen inte var perfekt. Men drottningen tog sig ändå igenom besöket, och poserade rakryggad på varje bild.

Samtidigt har drottningens åkomma väckt stor uppmärksamhet och nu tackar Silvia för stödet genom hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Drottningen är tacksam för all omtanke och tackar för det, säger hon till Expressen.

Margareta Thorgren säger även att drottningen mår bra och att ögat är på bättringsvägen.

Drottning Silvia jobbar hårt

Silvia är en riktig arbetsmyra och trots att hon har två intensiva dagar i bagaget är hon ute på fältet i dag igen, denna gång för att närvara vid ett seminarium med företagsledare vid Sest Senat Brasilen.

Platsen för dagens jobb är Stockholm, närmare bestämt vid Handelshögskolan, vilket innebär att Silvia gjort resen från Stockholm till Göteborg och tillbaka till Stockholm, bara under tisdag-onsdag.

Men snart är det helg även för vår drottning. Vi hoppas att hon kan vila upp sig ordentligt då, och att det besvärande ögat fortsätter bli bättre.

Foto: TTAnnons