Drottning Silvia besökte De Gamlas Dag

Drottning Silvia besökte De Gamlas Dag
Annons

silvia-kungahuset

I fredags besökte drottning Silvia De Gamlas Dag i Ekebyhov där hon och alla de andra fick njuta av både kaffe och underhållning.

Drottning Silvia besökte i fredags De Gamlas Dag i Ekebyhov, ett evenemang som i år firades för femtonde året i rad. Artisten Anders Bagge sjöng med kör och sedan underhöll sångerskan My Olsberg och pianisten Magnus Ludwigsson. Under kaffepausen hälsade Silvia på flera av de som kommit till dagen i Ekebyhov och efter kaffet sjöng och spelade Tuesday Nights. Därefter stämde alla upp i Sveriges nationalsång Du gamla du fria. De Gamlas Dag startades på Drottningens initiativ för femton år sedan.

Annons

silvia-2-kungahuset

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Drottning Silvia besökte De Gamlas Dag”

 1. Julia skriver: 26 augusti, 2013

  Är det någon som vet vilken dräkt det är som drottning Silvia och den gamla damen som hon hälsar har på sig?


 2. anivid skriver: 26 augusti, 2013

  Silvia ser altid saa söd og närvärende ud paa billeder – og saa er hun flink til at kläde sig ud i de underligste kostymer, som I kalder folkedragter/egnsdragter tror jeg 🙂


 3. ATL skriver: 26 augusti, 2013

  Lovo drakt enligt den kungliga hemsidan. Laste ocksa att Drottningen borjade med De Gamlas Dag for 15 ar sedan. Sa kom inte och sag att hon inte gor nagot – Childhood, Silvia hemment, Silvia skolan, De Gamlas Dag, demensvard osv. Drottning har ett fint satt att bemota andra manniskor tycker jag.


 4. Nystans Matte skriver: 26 augusti, 2013

  Det är ett alldeles utmärkt initiativ vår Dröttning Silvia tagit för 15 år sedan och som fortsatt engagerar sig i ! Fint också att hon använder sin bygdedräkt, som jag tycker hon är SÅ vacker i !

  #2
  Dina rader låter som ett utslag av avundsjuka !
  Skulle verkligen uppskatta om du inte klagade på andra länders seder o bruk, samt användning av traditionsenliga kläder. De är faktiskt en del av varje lands kulturarv och synliggör en alldeles underskattad del av kvinnors arbete !


 5. snickarjohn skriver: 26 augusti, 2013

  Varför cirkulerar hon inte med sin närvaro till
  andra Gamlas dag-event i landet?
  Det sägs ju att hon är drottning i HELA Sverige.


 6. Desiréesvenskdam skriver: 26 augusti, 2013

  # 3 Det är nog ingen som påstår att Silvia inte gör något. Allt du räknar upp är bra saker för en drottning att lägga sin tid på utöver de få plikter hon har därutöver tillsammans med kungen, som ex nationaldagen och riksmötets öppnande. Däremot, deras barn speciellt C-P gör inte särskilt mycket för att vara en vuxen prins på 34 år. En prinstitel innebär förpliktelser! Privata intressen som racerkörning räknas INTE dit.
  #5 javisst, det har jag undrat i många år! Det finns många äldreboenden i landet, de ska ha sammma uppmärksamhet! Avverka några varje år, det har hon tid till.


 7. Ulla skriver: 26 augusti, 2013

  Dronning Silvia, hun har virkelig været en tilgang for det svenske kongehus. Hun har altid haft et stort socialt engagement og især for de svageste grupper.
  Det samme engagement har aldrig fundes hos dronning Margrethe, hun har mest dyrket egne interesser af kulturel art.
  Der er kommet socialt islæt ved de senere statsbesøg i udlandet, såsom fx besøg på plejehjem og i børnehaver, men tidligere var den slags aldrig på programmet. Margrethe var simpelthen ikke god til at tale med almindelige mennesker og slet ikke børn. Det ville blive for pinligt. Jeg tror, det er især børnebørnene, der har gjort hende mindre stiv og “ophøjet”.


 8. Ingrid skriver: 26 augusti, 2013

  Hon är drottning i hela Sverige och dessutom är hon ju gammal själv, så det borde vara en viktig uppgift.
  Hon verkar tyvärr jämföra sig ed sina egna barn.


 9. Maggi skriver: 26 augusti, 2013

  Er det bare mig som synes/tycker dronningen ser ualmindelig glad ud? Ja, hun gør et fint arbejde for Sverige, har faktisk indtryk af at det er hende der står for den bedste pr, måske/kanske tæt fulgt af kronprinsessen!


 10. Jeppe skriver: 26 augusti, 2013

  # 9. Maggi. Jag tycker också hon har blivit mycket gladare på senare tid. På Solliden såg hon så ung och glad ut efter flera års plågat ansiktsuttryck. Det tärde nog på henne med alla offentliga elakheter om hennes pappa, kungaboken, och så Elisabeth Olsson-Wallins nya tavla på det. Ibland förstår jag inte hur kungafamiljen står ut. Ibland tänker jag att jag skulle förstå om de tog hela sin privata förmögenhet och drog till en solig ö och levde livets glada dagar istället.


 11. ingerSilvia skriver: 26 augusti, 2013

  Ulla/7
  Det er forskjell på det å være regjerende Dronning og Kongens hustru .Dronning Margrethe som regent har andre oppgaver enn dronning Silvia .


 12. Aino Samuelsson skriver: 27 augusti, 2013

  I det här sammanhanget kan jag kanske passa på att säga vad jag tycker om miljön på en del gruppboenden. Standarden är tillfredsställande. Men avsaknaden av tid till att ha förtroliga samtal med de boende är beklämmande. Ändå är väl den mänskliga kontakten med anhöriga och personal den mest angelägna delen i den gamlas liv?


 13. Linnea skriver: 27 augusti, 2013

  Drottning Margarethe växte upp i en utpräglat kunglig familj och gav henne den miljöns speciella utförsgåvor.Drottning Silvia i en egentligen ganska vanlig tysk medelklassfamilj. I den miljön förvärvade hon alla de speciella gåvor hon senare i livet haft nytta av.Den i henne förfinade konsten att se alla människor i en enastående empatisk närhet,hennes sätt att bemöta både hög o låg, barn o vuxen på samma engagerade o vänliga ” jag ser Dig” devis.
  Drottningen i Danmark var redan från födseln en upphöjd person,och som sen hela livet levt på ” högre höjd” än undersåtarna.Inte konstigt hon har svårare att komunicera med ” vanligt folk” Hon har ju aldrig fostrats att vara varken vanlig eller bland vanliga danskar.Hela hennes person utstrålar Drottning.


 14. CHR skriver: 28 augusti, 2013

  11 Inger: Det tror jeg godt danskerne ved, men Margrethe har stortset aldrig vist interesse for andet end kunst og religion, det er kun i hendes nytårstaler, hun tænker på alle i samfundet. Jeg beundrer Silvia, som den dronning hun er, ikke Margrethe for den måde hun er overklassedronning på. DM har masser af protektioner, der kunne bringe hende i kontakt med alle i samfundet, tror faktisk et af dem er “Kofoeds Skole”, det er et sted hvor udstødte, hjemløse og ikke mindst mange herboende grønlændere kommer og får mad billigt og der er også værksteder, hvor man laver småting, som sælges ved en årlig basar. Hun kom til et jubilæum for år tilbage sammen med andre fine honoratiores.
  13, Linnea: Enig, men DM bliver den sidste af slagsen, det bliver anderledes med Estelle og Ingrid Alexandra, som regerende dronninger.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar