Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia delade ut diplom på Stockholms slott

21 apr, 2018, 13:00 
AvAmanda Lundin
Den 18 april närvarade drottning Silvia vid en diplomeringscermoni i Bernadottebiblioteket på Stockholms slott. Fyra nya Silvialäkare, tre Silviaarbetsterapeuter och åtta Silviafysioterapeuter fick ta emot varsitt diplom och smycke av drottningen.
Annons

Under onsdagseftermiddagen diplomerades nya Silvialäkare, Silviaarbetsterapeuter och Silviafysioterapeuter på Silviahemmets ståtliga diplomeringscermoni på Kungliga slottet i Stockholm. Som grundare av Silviahemmet var drottning Silvia självklart på plats för att prisa de studenter som fullgjort magisterutbildningen i demensvård.

Det är fjärde gången som Silvialäkare diplomeras och i år examinerades fyra nya läkare och för första gången någonsin har också Kina fått sin första Silvialäkare.

Drottning Silvia med Kinas första Silvialäkare Zhulin Zhou.
Drottning Silvia med Kinas första Silvialäkare Zhulin Zhou.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nytt för i år är att även Silviaarbetsterapeuter och Silviafysioterapeuter examinerats från utbildningen. Tre arbetsterapeuter och åtta fysioterapeuter fick ta emot diplom och smycke av drottningen.

Silviafysioterapeut Madelene Bruce Danielsson fick ta emot diplom och smycke av drottning Silvia.

Utbildningen är framtagen av Karolinska Institutet tillsammans med Stiftelsen Silviahemmet. Ceremonin öppnades av ett tal av drottningen och talade gjorde bland annat också Ole Petter Ottersen som är rektor för Karolinska Institutet.

Foto: IBL

Annons