Drottning Silvia firas med föreställning på Oscarsteatern

silvia-ste

Snart är det dags att fira drottning Silvia på födelsedagen – den 23 december fyller hon 70 år.

Drottning Silvia som fyller 70 år den 23 december kommer att firas rejält. Redan den 19 december ordnas en jubileumsföreställning på Oscarsteatern i Stockholm och stora delar av landets artistelit ska då stå på scenen. Värdinna för föreställningen ”EN KVÄLL FÖR VÅR DROTTNING” är Lill Lindfors. Övriga artister som medverkar är bland andra Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad och Rennie Mirro.

Enligt hovets hemsida och den Kungliga kalendern kommer hela kungafamiljen att delta, så även Chris O’Neill som kommer hem till festligheterna. Givetvis kommer hon även att firas privat av familjen och säkert kommer då drottningens släktingar från Tyskland att dyka upp i Stockholm.

silvia-ste

Biljetterna till hyllningsföreställningen har redan släppts. Hela överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, en nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen. Stiftelsen, som kommer att överlämnas under föreställningen, är ett sätt att uppmärksamma och tacka drottningen för hennes långa engagemang för att förbättra livet för barn runtom i världen och ge henne möjlighet att fortsätta det arbetet med oförsvagad kraft. Läs mer om detta här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures