Drottning Silvia försvarar prinsessan Sofia inför alla

drottning silvia försvarar prinsessan sofia
Drottning Silvia väljer nu att lyfta de människor som arbetar i vården, i coronakrisen. Svärdottern Sofia är en av dem.
Annons

I en öppen och ärlig intervju ger nu drottning Silvia sin syn på coronakrisen och alla de människor som just nu riskerar sin egen hälsa för att rädda liv. I samtalet med Aftonbladet passar hon dessutom på att hylla svärdottern Sofia.

Annons

– Jag vill tacka alla som arbetar så hårt och kämpar samtidigt som jag vill be alla att hjälpa till lite till, säger drottningen och lyfter fram ideellt arbete och nya initiativ.

Annons

Hon fortsätter:

– Många gör redan något extra. Människor syr skyddskläder, delar ut mat och lämnar ut matpåsar. Vår egen svärdotter Sofia har gått en kort grundutbildning på Sophiahemmet och avlastar nu personalen där. Naturligtvis inte som sjuksköterska men hon hjälper hemskt gärna till, säger drottningen i intervjun.

prinsessan sofia drottning siliva
Drottning Silvia stöttar svärdottern Sofia i alla lägen.

Nyheten om “den svenska prinsessan på sjukhusgolvet” fick stor spridning – världen över. Beslutet att hjälpa till, med matlagning och städning, var Sofias eget intiativ och hyllningarna har inte låtit vänta på sig.

Annons

Tatler, Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA har alla skrivit om Sofias nya vardag som vårdbiträde. Ett faktum som visar hur ovanligt det ändå är. Och nu hyllas hon alltså även av sin svärmor, drottning Silvia.

Kanske väljer Silvia även att lyfta Sofia, i en intervju som hon vet kommer läsas av många, just för att prinsessan har en historia av att bli hårt utsatt i media.

När Sofia kom in i den svenska kungafamiljen, som Carl Philips nya flickvän, fick hon utstå många elakheter på nätet. Någonting som i förlängningen gjorde att prinsparet valde att starta en egen stiftelse, som är inriktad på att bekämpa hat på nätet samt skapa förståelse och respekt för människor med dyslexi.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Drottning Silvia försvarar prinsessan Sofia inför alla”

 1. CARIN skriver: 7 maj, 2020

  Idieell arbetskraft behövs//


 2. Elna skriver: 7 maj, 2020

  Härligt att Svensk dam hyllar Sofias arbete i artikel efter artikel.


 3. Bror skriver: 7 maj, 2020

  Den innovativa nyspråkligheten i SvDam når hittills okända höjder.
  Var befinner man sig när man sägs vara “framför öppen ridå”?


  1. ananas skriver: 7 maj, 2020

   Kanske inför alla.


  2. Bror skriver: 7 maj, 2020

   ananas!
   Man kan inte befinna sig framför något som inte finns!
   “Inför öppen ridå”, dvs fullt synligt, är det korrekta uttrycket.


 4. Farbror Blå skriver: 7 maj, 2020

  Bläcket hinner inte torka och mitt tidigare inlägg i ämnet, i annan tråd, bli publicerat innan vi nås av ännu en(?)intervju från karantänen på Stenhammar.
  Har statschefens fru helt förträngt att vanligtvis har människor i Sverige ett arbete, de som blivit permitterade kan behöva landa och nyorientering sig, är man 7o+ eller tillhör riskgrupp håller man sig på sin kant?
  Alla kan inte kasta allt vi har för händerna för att ta rygg på svärdottern, som är i sin starkaste period i livet och uppenbart har tid över att omdisponera.
  Alla dessa snusförnuftiga självklarheter från Stenhammar blir till slut kontraproduktivt.
  ”Att verka utan att synas” är inte en strategi för monarkin i Coronatider.


 5. Fundering skriver: 7 maj, 2020

  Gör inte Silvia allt för att svärdotterns popularitet ska växa, kanske är det sonen som ligger bakom? Expressen och Svensk Damtidning måste väl haka på.


 6. Leo skriver: 7 maj, 2020

  4 dagar för att se hur andra arbetar har berättats om här, knappast lönt att skriva artikel efter artikel om! Utomlands antog de säkert att detta skulle vara heltidsarbete i 4 månader iallafall!


  1. ananas skriver: 7 maj, 2020

   Så du har inte läst artikeln om att Sofia fortfarande jobbar?


 7. lm skriver: 7 maj, 2020

  men va f-n det e la bra att ngn volontärar där det behövs. De som gnäller och belackar kanske själva skulle försöka ist för att gny. Låt Sofia m fl göra som dem vill och känner för utan att “Vissa” ska spy galla över dem. Bra Sofia!! Du kan och du gör!! Det ska du ha mycket “kreddit” för!


 8. acinom skriver: 7 maj, 2020

  Bra lm!! Precis min åsikt. Heja P. Sofia!!!!


 9. Maya skriver: 7 maj, 2020

  Är glad att du finns Bror, dina inlägg är alltid läsvärda, intelligenta och oftast roande!


  1. Bror skriver: 7 maj, 2020

   Tack Maya!


 10. Helene skriver: 8 maj, 2020

  Vi befinner oss mitt i en pandemi, samt ekonomisk historisk nergång. Hur våra folkvalda samt myndigheter hanterar krisen diskuteras flitigt,–debatter, konflikter om besluten, –Det är exakt så det skall vara i en demokrati.—I Sverige finns dock en offentlig makthavare som rör sig obekymrad utanför demokratins ramverk, Kung Carl- Gustav Bernadotte som ärvt sitt ämbete och omfattas inte av samma lagar som vi andra. –Detta blir särskilt tydligt i tider som denna. Myndigheter och politiker arbetar hårt för att leda landet genom krisen. Statsminister Löfven och statsepidemiolog A.Tegnell informerar och uppmanar under hela krisen.–Läkare ock sjuksköterskor får lämna sina ordinarie arbetsplatser och familjer, –arbeta där det för veckan behövs förstärkning.–Samtidigt ser vi kunglighetena kämpa för att de skall vara relevanta och viktiga.–Nu i krisen låter de oss veta att de utför ett viktigt arbete. Men vad gör våra kungligheters arbeten så relevant och viktiga–Ingenting faktiskt Uppmuntrande tal till nationen, helt befriat från viktig information eller riktlinjer.–Priset för detta är de viktiga arbetstimmar som tjänstemän spenderar på att informera om sina verksamheter.—Den som är villig att se kritiskt på detta låtsas arbete kan se ett system vars existens vilar på dess populäritet.


 11. Daga skriver: 8 maj, 2020

  Sofia klär i blåblus.Ett par års intensiva studier och hon blir en bra undersköterska.


  1. josefin skriver: 8 maj, 2020

   fint Daga! Tror Du hon har den uthàlligheten?


  2. Ingrid skriver: 10 maj, 2020

   Vänta bara, om tre nummer i tidningen är hon sjuksköterska.


 12. Eva W skriver: 9 maj, 2020

  Tur att vissa kommentarer skriv via dator. Ett papper hade frätts sönder av gallan….


 13. Mimmi skriver: 12 maj, 2020

  Nu har prinsessan hamnat rätt, hoppas hon stannar där.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar