Drottning Silvia försvarar prinsessan Sofia inför alla

drottning silvia försvarar prinsessan sofia

Drottning Silvia väljer nu att lyfta de människor som arbetar i vården, i coronakrisen. Svärdottern Sofia är en av dem.

I en öppen och ärlig intervju ger nu drottning Silvia sin syn på coronakrisen och alla de människor som just nu riskerar sin egen hälsa för att rädda liv. I samtalet med Aftonbladet passar hon dessutom på att hylla svärdottern Sofia.

– Jag vill tacka alla som arbetar så hårt och kämpar samtidigt som jag vill be alla att hjälpa till lite till, säger drottningen och lyfter fram ideellt arbete och nya initiativ.

Hon fortsätter:

– Många gör redan något extra. Människor syr skyddskläder, delar ut mat och lämnar ut matpåsar. Vår egen svärdotter Sofia har gått en kort grundutbildning på Sophiahemmet och avlastar nu personalen där. Naturligtvis inte som sjuksköterska men hon hjälper hemskt gärna till, säger drottningen i intervjun.

prinsessan sofia drottning siliva

Drottning Silvia stöttar svärdottern Sofia i alla lägen.

Nyheten om “den svenska prinsessan på sjukhusgolvet” fick stor spridning – världen över. Beslutet att hjälpa till, med matlagning och städning, var Sofias eget intiativ och hyllningarna har inte låtit vänta på sig.

Tatler, Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA har alla skrivit om Sofias nya vardag som vårdbiträde. Ett faktum som visar hur ovanligt det ändå är. Och nu hyllas hon alltså även av sin svärmor, drottning Silvia.

Kanske väljer Silvia även att lyfta Sofia, i en intervju som hon vet kommer läsas av många, just för att prinsessan har en historia av att bli hårt utsatt i media.

När Sofia kom in i den svenska kungafamiljen, som Carl Philips nya flickvän, fick hon utstå många elakheter på nätet. Någonting som i förlängningen gjorde att prinsparet valde att starta en egen stiftelse, som är inriktad på att bekämpa hat på nätet samt skapa förståelse och respekt för människor med dyslexi.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT