Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia hyllade Nelson Mandela

02 sep, 2010, 16:02 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
silvia_machel

 

 

Musik- och dansgrupper underhöll.

Barns rättigheter ligger drottning Silvia mycket varmt om hjärtat och i går delade hon ut pris till Årtiondets barnrättshjältar.

Drottning Silvia som är mycket engagerad i barns rättigheter var självklart på plats i Stockholms Stadshus när World’s Children’s Prize for the Rights of the Child i går firade tio år. Ceremonin leddes av barn från 25 länder och drottningen delade ut priset Årtiondets barnrättshjältar som gick till Sydafrikas förre president Nelson Mandela och hustrun Graça Machel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Graça Machel var på plats i Stockholms Stadshus.
Graça Machel var på plats i Stockholms Stadshus.

Stor respekt

Nelson Mandela kunde själv inte närvara, men hustrun Graça Mache var på plats och tog stolt emot priset.

– Nelson Mandela och jag är båda rörda och känner stor ödmjukhet av att ha hedrats av barnen. Samtidigt har vi stor respekt för att miljontals barn ger oss det förtroendet och fäster sitt hopp vid oss. Vi har fått ett enormt uppdrag och måste fråga oss hur vi kan uppfylla barnens förväntningar, sa Graça Machel.

Av Anna Frödell

Foto: Sofia Maretic/World’s Children’s Prize for the Rights of the Child

Annons