Drottning Silvia i bråk: "Vågade säga ifrån – rök ihop ordentligt"

Drottning Silvia har fått nog!

Drottning Silvia och Emma Pernald "rök ihop ordentligt".Här är berättelsen om bråken.

Prins Carl Philip och Emma Pernald var ett av Sveriges mest omdiskuterade kärlekspar när det begav sig. Nu har de båda gått vidare med andra livskamrater; Carl Philip har sin prinsessa Sofia, och Emma är gift med maken Tomas.

Emma är numera ett rutinerat PR-proffs med en lång karriär bakom sig i marknadsföringsbranschen. Men hur har Emma hjälpt till att forma Carl Philip? Om detta skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Drottning Silva i bråk med Emma Pernald

Emma Pernald och prins Carl Philip

Emma Pernald och prins Carl Philip var tillsammans i tio år.

Så här skriver Johan T i sin bok:

”Innan Carl Philip träffade Emma Pernald var han osäker och väldigt blyg. Med Emma vid sin sida hade Carl Philip vågat ta för sig och efter ett års förhållande hade han fått ett helt annat självförtroende än tidigare. Kungen och Silvia brukade ofta poängtera till sina vänner vilken bra tjej hon var och att de verkligen önskade att Carl Philip höll fast vid henne”, skriver Johan.

 

LÄS OCKSÅ: Silvias ord – som väcker ilska hos folket!

“Rök ihop ordentligt”

Emma var en ambitiös ung tjej med skinn på näsan. Det ledde till en del konflikter. En av dem var med ingen mindre än drottning Silvia.

“Sedan hade Emma Pernald stundtals en aning för stark vilja för drottningens smak. Vid ett par tillfällen rök de ihop riktigt ordentligt, och det berodde helt och hållet på att Emma Pernald vågade säga ifrån. Det var hon ganska ensam om. Få människor runt drottningen vågar säga rakt ut vad de tycker. De flesta håller bara med, det är enklast och smidigast så”, skriver Johan T.

Man undrar ju om Sofia någonsin hamnat i samma situation?

 

LÄS OCKSÅ: Emma Pernald reagerar på Carl Philips ord om Sofia