Drottning Silvia i magnifik dräkt på slottsteatern

Drottning Silvia i magnifik dräkt på slottsteatern
Annons

I en strålande dräkt var det åter dags för drottning Silvia att representera med maken. Men i går behövde paret bara gå kring knuten för att utföra sitt arbete.

Åh, vad vacker hon är, drottning Silva! Med ett äkta leende och den småkyliga vinden blåsandes i håret var det åter dags för det årliga eventet Drottningholmsteaterns Vänners högtidssammankomst på slottsteatern vid Drottningholms slott.

Annons

Tillsammans med kung Carl Gustaf mötte drottningen inte bara aktörerna utan även många av hennes väninnor som var på plats. En härlig start på kvällen, där drottningen lös allra starkast i den snygga cericefärgade dräkt!

Drottningens närmaste väninnor fr v Elisabeth Edholm, Gunilla Öhrvall, Agneta Kreuger, Charlotte Bylock och Agneta Banér.

Av Margareta Heed

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

57 kommentarer till “Drottning Silvia i magnifik dräkt på slottsteatern”

 1. Tina skriver: 13 juni, 2012

  Neonrosa..mitt på dagen..?
  Varför..?


 2. Ulla skriver: 13 juni, 2012

  Silvia klär i alla färger.


 3. pia skriver: 13 juni, 2012

  Jag ser Silvias bjärta färger som ett en förtvivlad och desperat bön om att få synas och beundras. Tycker att det är en aning tragiskt. Hon kunde åldras med mera värdighet.


 4. katarina selin skriver: 13 juni, 2012

  Snygg som tusan .passar bra


 5. M skriver: 13 juni, 2012

  Fin skärning men alldeles för skarp färg för att vara på dagen och gör henne väldigt blek och färglös i sig själv….


 6. Maja skriver: 13 juni, 2012

  Underbart! Jag tycker det är så kul att man inte gömmer sig i tråkiga färger när man blir äldre. Ta du, pia, svart och grått på dig och bli precis så tråkig du vill och när du vill, men kräv inte det av andra. Heja, Silvia – du är snygg!


 7. Andres skriver: 13 juni, 2012

  #3, Vill du utveckla samma mest avancerade psykologiska analys om drottning Elizabeth, som ofta bär starka färger under dagen?
  Drottning Silvia bär starka färger mycket bra, och det är ganska elegant att använda dem i en dräkt som är mycket underskattad i sin skrädderi.
  Om du förstorar bilden av henne att hålla blommorna kan du se att den mjuka tyget är av hög kvalitet också.


 8. Gittan skriver: 13 juni, 2012

  Riktigt gräsligt om man ska vara uppriktig… Alldeles för dominat färg för alla, utom möjligen showartister…


 9. Eva Sand skriver: 13 juni, 2012

  Nej hör nu, magsura tanter! Silvia är en mycket vacker och värdig kvinna som klär utmärkt i starka färger!


 10. Anne skriver: 13 juni, 2012

  Usch, åttiotalet är här igen.


 11. Tina skriver: 13 juni, 2012

  Pia.I
  Instämmer helt..det är trgiskt med neon mitt på dan..!


 12. gillangillan skriver: 13 juni, 2012

  Drottningen klär sig otroligt vackert. en god förebild för svenska kläder och sverige.


 13. Grötchen skriver: 13 juni, 2012

  Jag hade ingen aning om att det finns regler för tider för olika färger på kläder!
  Vilken tidpunkt är det som gäller för en cerise-rosa dräkt?
  Denna tillställning startade klockan 16.00 och det är alltså för tidigt på dagen för att välja den färgen.

  Där ser man! Man lär sig något nytt varje dag. 😀


 14. Eva H skriver: 13 juni, 2012

  Pia och Tina, släng er i väggen, som man brukar säga. Magsura är väl det minsta man kan kalla er!


 15. Annelie skriver: 13 juni, 2012

  Johanna bad i sin blogg här om dagen citat: ‘Och här i bloggen skulle jag uppskatta om Ni höll en god ton i Era kommentarer’ !
  Då var det ang Prins Carl-Philips flickvän. Det borde gälla alla oavsett a) vem det är som det skrivs om på denna sajt eller b) vem det är som skriver !!!

  Skulle verkligen uppskatta ifall vi gemensamt kunde lyfta tonläget till en betydligt värdigare o vänligare nivå !

  Alla längtar efter att bli sedda, få beröm o en klapp på axeln. Får vi det anstränger vi oss att motsvara det positiva feedbacket till nästa gång, får vi det inte försöker vi efterlikna dem som får positiv feedback.
  Så jag föreslår att vi fortsättningsvis berömmer det som är bra o är tysta i avseende på det som vi inte gillar ! Det finns ingen anledning att klanka ner på någon annan, som inte delar vår privata åsikt. Gör vi en gemensam kraftansträngning åt positiv-feedback-hållet kommer världen att bli lite vänligare…lite mer positiv….

  Snälla ni där ute, tänk på det oavsett var ni befinner er, antingen här eller ute irl !

  Hoppas ni alla som redan idag sprider glädje omkring er få en fortsatt fin idag !


 16. berette skriver: 13 juni, 2012

  Snyggt Silvia. De som klagar är rädda för färger synd om dem.


 17. Tina skriver: 13 juni, 2012

  Eva H.
  Nej vi är esteter..!


 18. Marianne skriver: 13 juni, 2012

  Så vackert.


 19. Anna skriver: 13 juni, 2012

  Så vackert! Mer färg åt svenska folket som klär sig i alldeles för tråkiga färger!!!


 20. Sthlm skriver: 13 juni, 2012

  Snygg dräkt! En vågad färg om man vill vara diskret, men en lysande färg om man vill påkalla uppmärksamhet. Siliva ser glad och belåten ut och då är väl färgvalet helt rätt.


 21. ATL skriver: 13 juni, 2012

  Mycket snygg och stilig drakt, klar Drottningen perfekt. Jag gillar rott och jag ar aldre an drottningen. Glader upp omgivningen. Se pa Drottning Elizabeth hon har alltid skarpa farger. Kate hade en rod klanning under jubileet. Var inte det for tidigt?

  Antligen fler som tycker att tonen har varit och ar forfarlig. Klaga pa de kungliga inte har klass- personer utan klass ar de personer som utrycker sig med ett forfarligt sprak, inklusive svarord.

  Nagon pa SD skrev en atrikel om Prinsessan Madeleine (eller kanske det var en annan blaska) som inte var sa trevlig, fylld av insinuationer. Jag har alltid undrat hur sa manga kan veta vad den kungliga familjen tanker, tycker, sager osv.

  Var glada att Ni har en snygg och framforallt arbetssam kunglig familj. Write with a smile on your lips……………………just as you should answer the phone with a smile, makes you sound friendlier and also makes you feel better!!! To paraphrase: “A smile a day keeps the doctor away.”


 22. Desiréesvenskdam.se skriver: 13 juni, 2012

  Härlig färg och snygg dräkt, Silvia passar bättre i klara färger än i pudriga. Jag visste inte heller att man inte får ha ceris och andra starka färger dagtid, det har jag ofta eftersom jag passar i det.


 23. Trine skriver: 13 juni, 2012

  Klæder Silvia sig i beige og blege farver i det hele taget, så klages der også fra den anden gruppe af klagere med modsat smag.
  Så er hun klædt for ungt, så er hun klædt for gammelt…… jøsses!
  Engang da Margrethe og Silvia deltog i samme begivenhed, var Margrethe klædt, som for hun for det meste er i stærke farver og mønstre, mens Silvia bl.a. havde en lys kappa udover: tråkigt, skrev man selvfølgeligt her på webben.
  Hvad ellers kunne man forvente.
  Og når en skriver, at det er for, at hun vil ses og skille sig ud, så kan jeg i hvert fald kun ryste på hovedet, så er det fordi man har andre ting at udsætte på dronningen end den flotte farve på dragten, man tillægger hende hensigter!


 24. Grötchen skriver: 13 juni, 2012

  #Desirée
  Ja visst var det väl en intressant ny kunskap?
  Tänkte gå ut på stan och hade planerat att sätta på mig en starkt röd klänning som jag är väldigt förtjust i och som skulle passa fint i väderleken. Men med den nya kunskapen jag tillägnat mig nu så får jag kanske lov att vänta några timmar.
  Rött är kanske inte passande vid lunchtid? 😀


 25. Christell skriver: 13 juni, 2012

  Får ont i ögonen…


 26. Anette skriver: 13 juni, 2012

  Jättesnyggt Silvia!
  Allt klär en skönhet!
  Finfint med cerise till drottningen mörka hår.


 27. Andres skriver: 13 juni, 2012

  # 23 och 24: Äntligen vissa människor komma med lite humor och ironi här! Bravo.

  Om du tittar runt andra internetforum, du inser att den svenska drottningen är internationellt anses vara den kanske mest eleganta av alla drottning gemåler – bara hemma i Sverige, människor tjata ofta i stället för att stolt över henne.


 28. Snorkfröken skriver: 13 juni, 2012

  Ang. drottningarnas klädesval:
  Flere år sen läste jag i en engelsk tidning, att drottning Elisabeth alltid väljer klara färger eller starka pasteller därför att hon vill att andra människor ser henne även om det finns flere personer omkring henne. Hon bär aldrig svart utom för begravningar (och hon går vanligen inte till begravningar). Då det var en minnesjubileum för slutet av den 2:a världskriget med flere kungligheter och drottning Beatrix var i mörkblått och drottning Paola också i grått eller blått var Elisabeth klädd i laxrött (nästan)! Alla män, kungliga eller inte, hade mörk kostym.
  Det är inte mode eller ålder som bestämmer drottningarnas klädesval utan först och främst rollen. Och en väsentlig del av rollen är att drottningen syns.
  För flere år sen var det i Livrustkammaren en utställning med titel “Kläder för roll och evighet”. Det var om Gustav III, men flere synpunkter gäller också drottningar i dag. (kanske Johanna kan hitta utställningskatalogen och berätta något om den)


 29. christinavideotron.ca skriver: 13 juni, 2012

  Snygg dräkt, kanske bara litet för grann. Men bilden kanske inte riktigt visar färgen rätt. Vackert i alla fall. Väninnorna ser inte vidare stiliga
  ut ! De ser mera ut som om de just kommer tillbaka från stranden .


 30. Karla skriver: 13 juni, 2012

  Drottningen hamnar alltid i centrum oavsett om hon bär en dräkt i stark cerise eller ljus beige, jag tror verkligen inte att hon tänke “i den här kommer jag minsann synas bäst av alla”. Silvia vet att hon passar utmärkt i starka färger, så varför inte passa på att bära det en eftermiddag om sommaren? Jättesnyggt säger jag! Varför ska man gå omkring som en grå mus bara för att man “fyllt pensionär”. Trams.


 31. Ruby skriver: 13 juni, 2012

  #3 – jag hade ingen aaaaning om att man inte får har neonrosa mitt på dan och jag som har ceris rosa toppar på jobbet minst en dag i veckan;-o Och åldras med stil – det är väl att göra det bästa möjliga av sitt utseende – eller? 50+ och ingen kommer nånsin att se mig i grått hår, bastant BH och tantklänning, den saken är sann. Jag tycker vår drottning för det mesta är ett föredöme för kvinnlig stil!!


 32. Maryou skriver: 13 juni, 2012

  Det är en riktigt chockrosa färg på hennes dräkt och den klär henne förträffligt! Jag var närvarande vid evenemanget på Drottningholmsteatern och hon såg rikgitgt snygg ut i sin mundering. Själv hade jag en nästan exakt samma färg på min klänning och fick komplimanger för den. Det var inte alls tragiskt. Särskilt inte jämfört med övriga en del väldigt speciellt (ut)klädda personer i teaterns foajé.


 33. Maryou skriver: 13 juni, 2012

  Jag kan tillägga att dräkten är lite mörkare i verkligheten än vad den ser ut här på internet.


 34. pia skriver: 13 juni, 2012

  Det är märkligt vilket torftigt ordförråd de upprörda försvararna av Silvia har. Så fort man har en synpunkt som inte stämmer överens med beundrarna så är man “magsur” eller “bitter”. vad är det för trams?! Alla har vi rätt till vårt tycke och vår smak. Respektera det och sluta med era enfaldiga upprepningar. Jag är gladare än på länge tack vare en bemärkelsedag, som firats med den äran genom våra underbara söners kulinariska överraskningsresa. Rarare gossar finns inte för oss föräldrar.


 35. mona skriver: 13 juni, 2012

  Så ni menar att man ska klä sig i grått före kl 18.00.
  Va bra då inför vi en uniform som alla har på sig på dagen
  nu när militärtjänsten är avskaffad så kanske den grå gröna fältuniforms färgen passar.men den är ju grön grå för starkt?
  Är det fel att ja färgglad topp mitt på dagen.
  Tina & gänget skaffa er skygg lappar så blir ni inte bländade.
  Ang. tidningsartiklar tror ni verkligen att kungafamiljen
  ger intervjuer & berättar om alla detaljer i sitt liv , självklart inte
  eller hur? Det mesta är påhitt. av icke nogräknade journalister
  som vet att dom går fria genom att hänvisa till sina källor
  som man inte enl. lag får forska i.


 36. Maya skriver: 13 juni, 2012

  Så utmärkt bra skrivet Ruby! Jag använder också ofta cerise toppar eftersom jag tycker det passar mig trots att jag är i pensionsåldern och håret får sig en färgdusch hos frisören när jag tycker det är dags! Och detta utan att lida av någon ungdomsnoja. Det tragiska här är Tina och hennes gelike Pia med sina befängda ideer om tidpunkter, förtvivlan och desperation. Vilka påhitt! Silvia syns och beundras var hon än rör sig och hon är alltid korrekt och för det mesta snyggt klädd.


 37. Mara skriver: 13 juni, 2012

  Kan man inte ha starka färger i sverige ? Måste nu avbeställa min resa, då jag packat ner fel färger.


 38. Magdalena skriver: 13 juni, 2012

  Det var dronningens venninner som denne gang fanget mitt blikk.

  For en søt gjeng av middelaldrende kvinner som kler seg akkurat så ungdommelig som man bør gjøre.

  Og glade og tilfredse ser de også ut. En ressurs for dronningen !!


 39. Inkan skriver: 13 juni, 2012

  Neonrosa var otroligt poppis på 60-talet. Njae, 2012 är det inte speciellt klädsam färg möjligen på 5-åriga flickor. Däremot var det härligt att se Silvia i en vindrufsfrisyr vilket jag efterlyst tidigare.


 40. Marie skriver: 13 juni, 2012

  #15 Annelie: Mycket bra skrivet, jag har själv undrat varför vissa av skribenterna här skriver både kränkande och elaka kommentarer. Argument som dras upp brukar vara är att “alla har rätt till sin egen åsikt”, “att det är ett fritt land” och så vidare. Jag tycker i alla fall att man ska hålla inne sina kränkande och elaka åsikter, det mår ingen bra av i längden. Man vinner på att tänka efter lite innan man trycker på “skicka kommentar”.


 41. Mercy skriver: 13 juni, 2012

  # 39. Dom vågar skriva kränkande kommentarer, då det sker anonymt.


 42. eva hultberg skriver: 13 juni, 2012

  Vår drottning har “mycket färg i sig själv”så hon strålar även i ceriserosa!!
  Passarv alldelses utmärkt till både hudton och hårfärg=)


 43. eva hultberg skriver: 13 juni, 2012

  Drottningens väninnor däremot ser på fotot väldigt färglösa ut


 44. Inkan skriver: 13 juni, 2012

  #41 Silvia har olivfärgad hudton cerise är då ingen fullträff!


 45. G 48 skriver: 13 juni, 2012

  #17 Tina
  Bruger man en hvid uniform om sommeren i Sverige, jeg tænker på de fem “ladies in white” og skifter de uniform til “ladies in black”, når det bliver vinter ?
  NB:
  Jeg tror ikke, at Margrethe og Maxima har hørt om den svenske dresscode, hvor man kun bruger FARVER på tøjet om aftenen.


 46. Marguerithe skriver: 13 juni, 2012

  Drottningen är vacker i allt. Starka färger är alltid snyggt på henne. Hon ser så härligt glad ut här. Lilla Estelle får väl besök av mormor så ofta det finns tid.


 47. pia skriver: 13 juni, 2012

  Någon tog upp drottning Elizabeths sätt att klä sig. Törs man komma med ett par fakta utan att bli “hudflängd” och pådyvlad karaktärsdrag man inte känner igen? QEII har aldrig “lyft sig”, hon färgar inte håret, hon åldras naturligt och har aldrig burit kjolar, som slutar en bra bit ovanför knäna. Detta har gjort den värdiga 86-åring hon är idag. Hon har ställt sig själv åt sidan för att “serva” sitt land. Utan fåfänga. Rätta mig om jag har fel.


 48. snickers skriver: 13 juni, 2012

  självlysande dress


 49. Elisabeth skriver: 14 juni, 2012

  En perfekt färg för vår drottning med sitt mörka hår och sina bruna ögon. Hon borde alltid ha kalla, starka färger, och undvika beige och aprikos som inte gör henne rättvisa.


 50. K.K. skriver: 14 juni, 2012

  Hvilken farve dronning Silvias dragt har i virkeligheden, tror jeg, man skal være forsigtig med at fastsætte. Fx er farven ikke helt samme nuance, om jeg ser den på min computer eller det er på min iPad.

  Og den farve, den er på fotoet med den grå/brune tone i baggrunden, har den definitivt ikke, for farven er gjort så skarp mod det brun/grålige, at alle detaljerne inkl. reversen/kraven er totalt væk. Den bliver bare en selvlysende “farveklat”.
  Enig i, at dronning Silvia kan bære alle farver fra pastel til stærke klare farver, desuden er hun en meget smuk kvinde nu som før.

  #46 Pia
  QE II og DS tilhører to forskellige generationer, to tidsaldre !!!!
  Vent og se hvad de ca. 40-årige kronprinsesser vil have gjort brug af om 20 år, de er allerede godt i gang: farver håret, bleger tænderne bruger botox og restylane.
  Og på en måde er det vel os, der kræver det af dem? Vi sidder her og nærstuderer dem fra hår til tånegle døgnet rundt.


 51. Titti skriver: 14 juni, 2012

  #30#
  Cerisrosa topp mitt på dagen! Man häpnar, hur vågar du?


 52. Anneli skriver: 14 juni, 2012

  Lysa, lyste, lyst…..


 53. E skriver: 14 juni, 2012

  Hur var färgen på riktigt, den skiljer ju även på de två bilder som visas ovan ?


 54. hilde skriver: 14 juni, 2012

  Dronningen kler sterke farger men denne ble kanskje litt selvlysende. Men tror den ser annerledes ut i virkeligheten.


 55. M skriver: 14 juni, 2012

  Mona, du tycker verkligen att du med dina ständiga sarkasmer och påhopp på andra läsare äger kommentarsfältet här hos SvD, tyvärr är du nog väldigt ensam om den åsikten… 😉


 56. Grötchen skriver: 14 juni, 2012

  #50 Titti
  Ha ha ha Bra!


 57. Lisa skriver: 15 juni, 2012

  Hon är “vinter ” och då är detta en av de stora färgerna. Det märks att hon följer den skalan och det är bra eftersom ansiktet lyser. Jfr beiga furstinnan av Monaco där ansiktet försvinner i den matta havregröten. Och då hjälper det inte att kläderna kommer från Armani m fl. Minns Charlene i den blå byxdräkten vid den borgerliga ceremonin. DÅ lyste hon.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar