Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia i ny intervju om barnbarnen: "Det är fin harmoni mellan dem"

31 aug, 2016, 17:06 
Agneta Nisbeth
Snart är Silvias fem små efterrätter samlade igen. I en intervju med Svensk Damtidning berättar drottningen om den stora lyckan över barnbarnen och prinsessorna Estelle och Leonores speciella relation.
Annons

Under tisdagen var det återigen dags för ett annat av drottningens många viktiga intiativ som rör de äldres situation – De gamlas dag i Ekerö.

Drottningen tog själv initiativet till De gamlas dag efter att ha drabbats av berättelser från äldre människor om den ensamhet de upplevde. De gamlas dag har nu blivit en tradition i kungaparets hemkommun Ekerö och tisdagens arrangemang var det 18:e i raden. Seniorer från hela Ekerö hade rest till Ekebyhovs slott för att njuta av musik, kaffe med dopp och för att byta några ord med drottningen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är ett tillfälle när drottningen verkligen tar sig tid och under tisdagens besök vid Ekebyhovs slott hade det till och med lagts in extra tid för drottningen att gå runt och hälsa.

Annons

– Det är många som jag känner igen och det är väldigt roligt. Det är en liten stund där vi känner gemenskap, säger drottningen när Svensk Damtidning får en pratstund.

Apropå gemenskap så tillbringade kungaparet i somras flera veckor på Sollidens slott tillsammans med alla barnbarnen.

– Det var underbart! Det var första gången som vi hade alla fem där. Det var väldigt roligt och härligt. Det är en gåva vi har fått.
Leker de bra med varandra?

– Tre är ganska så små fortfarande med de två äldsta flickorna leker fint med varandra och har skoj.
Kommer vi få se dem alla på prins Alexanders dop nästa fredag?

– Ja visst, det hoppas jag men man vet ju aldrig hur det blir. Barn är barn! Dopet betyder så mycket och den kristna gemenskapen är viktig att känna, så det är bra att de är med.
På Gotland i somras sa prinsessan Madeleine att prinsessorna Estelle och Leonore är som systrar.

– Ja det är väldigt roligt. När de träffades för första gången efter en lång paus var det underbart att se. Lilla Leonore hoppade och hon visste inte vad hon skulle göra med sina känslor och Estelle likaså. Det var väldigt gulligt. Det är härligt och en fin harmoni mellan dem.
Känner ni igen kronprinsessan och Madeleine i dem?

– Ja det är klart. Nu var kronprinsessan lite äldre, men ändå. Det är verkligen livets efterrätt.

Svensk Damtidning reporter Liv Sander mötte drottning Silvia under De gamlas dag vid Ekebyhovs slott.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures/IBL.

Annons