Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia lämnar landet – minnena kommer tillbaka

10 okt, 2023, 18:00 

Drottning Silvia har packat sina väskor.

Annons

Nu är det dags för Silvia att sätta sig på flyget igen. Ja, det är nog svårt att hitta en snart 80-åring med samma hektiska schema och energi som vår plikttrogna drottning.

Denna gång bär det av till Tyskland. Ett land som ligger Silvia lite extra varmt om hjärtat, och väcker många minnen till liv.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Drottning Silvia lämnar landet – åker till Tyskland

För över 25 år sedan startade drottningen stiftelsen Mentor Sverige ihop med WHO. Som namnet avslöjar har den ideella stiftelsen som grundtanke att ungdomar behöver vuxna förebilder, bland annat för att förebygga våld-och droganvändning bland ungdomar.

– Det är inte lätt att vara förälder idag, och det är inte lätt att vara ungdom heller. Men om vi alla hjälps åt, då kanske vi kan hjälpa många. Och det är så jag ser på mentorernas uppgift, och vi behöver många mentorer! har drottningen sagt.

Annons

Mentor bedriver sin verksamhet globalt i USA, Tyskland, Baltikum och Mellanöstern, då under namnet Mentor International.

Och det är just till Tyskland, närmare bestämt staden Mainau, som drottningen ska på besök under onsdagen med Mentors tyska kontor.

Silvias utlandsresa väcker gamla minnen till liv

Jobbresorna till just Tyskland är onekligen speciella för drottningen.

Varje gång hon åker hit väcks gamla minnen till liv, från hennes barndom. Det var ju här, i staden Heidelberg som hon föddes, och det är alltid lika underbart för drottningen att få komma "hem".

Dessutom har drottningen en hel del släkt i Tyskland, som hon förhoppningsvis får tid att hälsa på, vilket gör resan dit ännu mer efterlängtad. Hennes nästa punkt i den kungliga kalendern är ju först den 16:e oktober, då i USA.

Tidigare i år fick Silvia åka ned till Tyskland för att ta emot en utmärkelse som hedersmedborgare i Heidelberg, och det blev mycket känslosamt:

– Du bryr dig outtröttligt om dem som desperat behöver hjälp och ger dem en röst, sa stadens borgmästare Eckart Würzner.

Drottning Silvia tar emot blommor
Silvia var märkbart rörd när hon tog emot sitt hedersmedborgarskap.

Foto: TT

Annons