Drottning Silvia liknar prinsessan Sofia

drottning siliva och prinsessan sofia är lika

Drottning Silvia såg verkligen ut som prinsessan Sofia när hon var i trettioårsåldern. Nu har en, tidigare okänd, bild dykt up ur de kungliga gömmorna – som visar likheterna ännu tydligare.

Vi har sagt det förut och nu har vi anledning att säga det igen. Prinsessan Sofia påminner verkligen om en ung Silvia. Nu har en 38 år gammal bild dykt upp som visar hur slående lika drottningen och svärdottern är.

Silvia och Sofia är slående lika

Bilden, från år 1983, föreställer kungaparet när de besöker tyska veckan i Kalmar. Här var prinsessan Madeleine 1 år och drottningen har klippt lugg, precis som Sofia brukar ha. Dessutom påminner ansiktsuttrycket om Carl Philips hustru.

kungaparet 1983

Kungaparet år 1983.

Både Silvia och Sofia har det där mörkbruna håret, som nästan ser svart ut i visa ljus, och deras ansiktsformer liknar varandra.

prinsessan sofia liknar drottning silvia

Visst påminner Sofia om drottning Silvia på den här bilden?

Och det finns fler bilder som visar på likheterna. Silvia-bilden, se nedan, är fotograferad i Innsbruck vintern 1974 när drottningen var 31 år gammal. Bilden på Sofia , 32, togs under torsdagen är hon invigde Nya Södertälje sjukhus år 2017.

De kungliga kvinnorna är även lika personlighetsmässigt. De båda arbetar med välgörenhet och använder sig ofta av erfarenheten som de har tillskansat sig, utanför den kungliga världen.

Foto: TT