Drottning Silvia och hennes bönbok

Drottning Silvia lanserade idag sin bönbok i Slottskyrkan i Stockholm, kungen har tagit bilderna i boken och självklart går en del av intäkterna till utsatta barn, som drottning Silvia värnar så oerhört starkt om.

Drottningen hade knäppt sina händer. Hon var mycket andaktsfull där hon satt bredvid sin hovdam Christina von Schwerin längst framme i koret i Slottskyrkan när hennes bönbok lanserades. Bland kyrkobesökarna den här dagen fanns författarna, överhovpredikanten Lars-Göran Lönnemark, domprosten Åke Bonnier, före detta biskopen Caroline Krook, förlagsfolk, journalister och många fler.

Drottning Silvia djupt rörd

Silvia har varit otroligt engagerad i arbetet att få fram denna ”Drottning Silvias bönbok” som innehåller ett 40-tal nyskrivna böner. För henne är den en varm hälsning till alla som har det svårt eller av andra skäl behöver bönen. Boken är också en hälsning från kungen som har tagit fotografierna.

När de tre barnen Erik, Nils Och Mikaela framförde varsin bön blev Silvia djupt rörd. Här som alltid är det barnen som har hennes största fokus. Lagom till första advent finns boken att köpa ute i handeln. Tio kronor av varje bönbok går till stöd för utsatta barn inom ramen för Svenska kyrkans internationella arbete.

Av Chris Cederlöf

Foto: TT