Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia och hennes bönbok

16 nov, 2009, 16:45 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Drottning Silvia lanserade idag sin bönbok i Slottskyrkan i Stockholm, kungen har tagit bilderna i boken och självklart går en del av intäkterna till utsatta barn, som drottning Silvia värnar så oerhört starkt om.
Annons

Drottningen hade knäppt sina händer. Hon var mycket andaktsfull där hon satt bredvid sin hovdam Christina von Schwerin längst framme i koret i Slottskyrkan när hennes bönbok lanserades. Bland kyrkobesökarna den här dagen fanns författarna, överhovpredikanten Lars-Göran Lönnemark, domprosten Åke Bonnier, före detta biskopen Caroline Krook, förlagsfolk, journalister och många fler.

Drottning Silvia djupt rörd

Silvia har varit otroligt engagerad i arbetet att få fram denna ”Drottning Silvias bönbok” som innehåller ett 40-tal nyskrivna böner. För henne är den en varm hälsning till alla som har det svårt eller av andra skäl behöver bönen. Boken är också en hälsning från kungen som har tagit fotografierna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

När de tre barnen Erik, Nils Och Mikaela framförde varsin bön blev Silvia djupt rörd. Här som alltid är det barnen som har hennes största fokus. Lagom till första advent finns boken att köpa ute i handeln. Tio kronor av varje bönbok går till stöd för utsatta barn inom ramen för Svenska kyrkans internationella arbete.

Av Chris Cederlöf

Foto: TT

Annons