Drottning Silvia och Madeleine - ett drömteam på jobbet!

Prinsessan Madeleine tar sitt jobb på allvar och har ett stort stöd i mamma, drottning Silvia. Gårdagens jubileumsseminarium då stiftelsen World Childhood Foundation firade 10 år kändes som ett nytt avstamp för prinsessan Madeleine som vill gå i mamma Silvias fotspår.

 

Prinsessan Madeleine har i flera år engagerat sig i Childhood Foundation och det var också Madeleine som tog intiativet att starta en yngre grupp som jobbar för att få in jämnåriga i Childhood Foundation.

Seminariet hölls på Nalen i Stockholm och ämnet för dagen var  barn och internet.

Många föräldrar vet inte vad deras barn gör på nätet och har ingen kunskap om hur de kan skydda dem från övergrepp och kränkningar, det oroar drottning Silvia som i en intervju på Childhoods sajt säger:

– Jag skulle vilja uppmana alla föräldrar att sätta sig in i vad deras barn har för sig på internet!

Glad när Childhood läggs ned

Childhood kommer att fortsätta arbeta för barns rätt till en barndom och för att utsatta barn ska få en chans till en ljus framtid, lovar drottning Silvia. Tio års hårt arbete har gått, men drottningen tänker inte sänka ambitionsnivån trots att hon önskar att så skulle kunna ske:

– När jag grundade Childhood hoppades jag att jag skulle kunna lägga ner stiftelsen snart, att alla de barn som lever i utsatta förhållanden skulle få det bättre. Men vi behövs fortfarande och jag kommer att fortsätta arbeta med Childhood lika intensivt, lika alert och lika engagerat. Och vem vet, kanske slipper vi fira 20-årsjubileum?

100 deltagare diskuterade vad man kan göra för att förhindra att barn förnedras, mobbas och utsätts för övergrepp på internet.

Under seminariet märktes tydligt hur stolt drottning Silvia är över Madeleine och vilken nära kontakt mamma och dotter nu har som arbetskamrater.

Av Eva Österlind