Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Silvia och Michelle Obama pratade droger

26 okt, 2009, 10:56 
AvRed Aktionen
Drottning Silvias hjärta brinner för barns situation i världen, men även för arbetet mot droger. En mycket engagerad svensk drottning mötte förra veckan Amerikas presidenthustru och pratade allvar…
Annons

Drottning Silvia hade förra veckan minst sagt ett hektiskt schema. Veckan började med att på måndagen besöka Bryssel för att delta vid en konferens om förebyggande och bekämpning av människohandel. Sen På onsdagen var det New York och World Childhood Foundations seminarium ”Sexual Abuse and Exploitation of Children – 10 years in the field”.

Dagen efter väntade Washington DC med ett morgonmöte med USA:s utrikesminister Hillary Clinton och senare ett med first lady Michelle Obama.

Farligt steg att legalisera marijuana

Ämnet var narkotikapolitik, drottning Silvia vill att regeringar världen över ska bli mer aktiva i arbetet mot droger.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det finns länder i Sydamerika som vill legalisera marijuana och personligen tycker jag det är ett väldigt farligt steg, sa drottningen i en intervju till Ekot i helgen. Till Göteborgs Posten fortsätter hon över sitt engagemang i ämnet:

– Förebyggande insatser är billigare och det räddar liv.

Av Anna Frödell

Foto: Samantha Appleton

Annons