Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia om ensamma tiden med kungen

08 dec, 2020, 15:00 
Det var som sjutton! Kungen som energisk – ja lätt besatt – hemmakock. Kan ni se det framför er?
Annons
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!Brand logo
Silvias kärlekshyllning till kungen – allt fångas på film!

Det är nämligen vid grytorna som kungen sedan i mars har tillbringat en hel del av sin påtvingade hemmaisolering, det avslöjar drottning Silvia i TV4:s unika dokumentär Kungahuset 2020 som sänds på juldagen: En mycket privat glimt från deras hemmavardag på slottet.

Rania Shemoun Olsson TV4 Drottning Silvia Drottningholm Drottningholms slott Kungahuset 2020
TV4:s Rania Shemoun Olsson med drottning Silvia.

– Drottningen berättade att kungen lagade mat hela tiden. Alltså, han gillar att laga mat, men det hör inte till vanligheterna. Men nu tog han fram det som fanns i skåpet och lagade till, berättar TV4:s Rania Shemoun Olsson som träffade kungaparet.

Kungaparets kök på Drottningholm – med spis från Molteni

Så här långt har det blivit åtta månader framför spisen – och Svensk Dam kan avslöja att den är av allra exklusivaste modell, i alla fall i den privata våningen på Drottningholm: I kungaparets hemmakök står nämligen alla spisars Rolls Royce: En specialdesignad jättespis från italienska Molteni med gasplattor, grillhäll, stekhäll och stor ugn, det uppger en uppgiftslämnare för Svensk Dam.

Annons
Kungaparet har en spis från Molteni på Drottningholm
Så här ser de ut, spisarna från Molteni. Kungafamiljens variant är en riktig tungviktare, den ska enligt uppgift väga närmare 400 kilo.

Men kungen bjuder också på en annan rolig glimt från sin coronavardag. I intervjun med TV4 berättar han att han plötsligt har fått massor av tid – till att titta på TV.

TV4:s Rania Shemoun Olsson Kungen Kung Carl Gustaf Kungahuset 2020 TV4
TV4:s reporter Rania Shemoun Olsson under sitt möte med kungen.

Kungen om sitt tv-tittande

Ja, man kan kan nästan se det framför sig, kungen i favoritfåtöljen, eller kanske utsträckt hemma i soffan. Och visst blir man nyfiken på vad han har rattat in? Nyheterna och sporten förstås, och morgon-tv-programmen. Men det vore ju fascinerande om han även har sträckkollat på prinsessan Madeleines favoritserie The Crown om sin brylling drottning Elizabeth och hennes färgstarka familj...

Annons

För övrigt kan Svensk Dam avslöja att den kungliga TV:n minsann inte står var som helst: Kungen har tidigare avslöjat att han och drottningen har ställt den i en gammal öppen spis!

Kungaparets privata våning på Drottningholm Drottningholms slott
Här lyser det i kungaparets privata våning på Drottningholm. Är det kungen som kollar på TV?

Kungahuset 2020 sänds den 25 december kl 20.00 i TV4.

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Johan Österberg/TV4.

Annons