Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia om kungens skandaler – talar äntligen ut efter alla år

11 aug, 2023, 07:14 
Drottning Silvia och kungen

Drottning Silvia berättar sanningen om kungen i en ny dokumentär.

Annons

Drottning Silvia är en obrottsligt lojal hustru. Även om kungen har varit inblandad i en hel del inte så klädsamma situationer, så har Silvia alltid hållit god min utåt.

Nu ska vår drottning får berätta sin version av hur åren med Carl Gustaf varit. Viaplay skriver i ett pressmeddelande att man snart (29 augusti) kommer att ha premiär för en ny dokumentärserie, "Kungens innersta krets", som gjorts med anledning av att vår monark firar 50 år på tronen.

Kungens och Silvias viktiga besök i VisbyBrand logo
Kungens och Silvias viktiga besök i Visby

Drottning Silvia i ny dokumentär på Viaplay om kungen

Drottning Silvia

I ett pressmeddelande beskrivs programmet som en "varm och personlig" skildring av kungen från hans innersta krets och "kärleken, skandalerna, sorgerna och glädjen de haft tillsammans".

Annons

Utöver Silvia kommer även prinsessan Christina, jaktkompisen Leif GW Persson, före detta statsministrarna Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och den danska drottningen Margrethe att medverka – bland andra.

Pressmeddelandet går inte in närmare på exakt vilka skandaler som ska avhandlas i programmet – men det går att spekulera. Vi minns alla rabaldret kring boken ”Den motvillige monarken”.

Den släpptes 2010 och födde en mediestorm som skakade kungafamiljen rejält. Författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer porträtterade kungen och personerna i hans närmsta krets som ett vilt kompisgäng som regelbundet besökte både svart- och porrklubbar.

Kretsen hade öknamnet Gubbtolvan.

– Det brukar gå till så att de träffas och äter lunch, en riktig spritlunch någonstans, har en person med insyn sagt till Aftonbladet.

– Sen åker de båt eller gör något grabbigt tillsammans. Drottning Silvia är aldrig med vid de här träffarna, det är liksom inte det stuket på det hela.

"Oerhört sårande"

Silvia kommenterade mediestormen kring boken i Året med kungafamiljen.

– Det är ett mediadrev, om jag får vara ärlig. Egentligen vill jag inte gå in på det, men det är oerhört sårande. Det är en situation när man är totalt maktlös. Det är alltid någon annan som har sista ordet. Vissa undrar ”varför dementerar ni inte?”, men man kan inte dementera alla, alla dagar. Det är svårt. Då blir man inte trovärdig heller, sa Silvia i programmet.

Annons