Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina

Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina
Drottning Silvia månar om sina nära och kära i coronakrisen – och nu berättar hon första gången om sin oro för prinsessan Christina.
Annons

 

Drottning Silvia är hela den kungliga storfamiljens egen fina ”hönsmamma”. Hon ringer ofta, messar och Skypar och håller kontakten i största allmänhet.

Ja, hon är helt enkelt oerhört mån om att alla ska ha det bra. Och om något är på tok så är hon den första på plats för att se om hon kan hjälpa och ställa till rätta.

Annons
Drottning Silvia har videomöte med Socialstyrelsen.
Drottning Silvia framför datorn hemma på Stenhammar.
Annons

Just detta drag har förstås förstärkts ännu mer, nu när vi befinner oss mitt i coronakrisen. Och i dagens stora intervju med Aftonbladet kommer drottningens oro för första gången upp på bordet.

Det är när drottningen får frågan om hon är bekymrad för sina anhöriga som hon spontant tar upp situationen för två av sina närmaste:

– Självklart. Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra.

Drottningens oro för kungens syster

Prinsessan Christina var ju tidigare mycket allvarligt sjuk i sin blodcancer och gick för tre år sedan igenom en stamcellstransplantation som helt slog ut hennes immunförsvar.

Annons

Men denna transplantation gav henne också livet åter – och så sent som i går var det full fart på prinsessan Christina, 76, när hon medverkade i P4 Extra och berättade om sin nya bok Hon kallades Daisy – Att finna en farmor.

Prinsessan Christina lanserar sin nya bok Hon kallades Daisy.
Härligt att höra att prinsessan Christina mår bra.

Ni som hörde intervjun vet att det var en mycket stark och glad prinsessa som vi fick möta i Titti Schultz fina radiointervju. Och ni som missade den kan lyssna i efterhand – och se en alldeles nytagen bild på prinsessan Christina  klicka bara HÄR.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Anders Wiklund/TT, Ralf Turander/Bonnier Fakta.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina”

 1. A.M.Engvall skriver: 7 maj, 2020

  Otroligt!
  Prinsessan Christina ser yngre ut än någonsin. Ja är det så att man ser yngre ut ju äldre man blir vill i alla fall jag bli hur gammal som helst. Nå väl intressant med historien om Daisy, ska försöka läsa boken.
  Grattis o lycka till med försäljningen.
  Vänligen
  A.M.E.


 2. Anna skriver: 7 maj, 2020

  Blodcancer??? Var det inte bröstcancer? Det står det i alla fall i en annan artikel här (om Silvias oro för Christina och Daniel).


 3. charlotte skriver: 7 maj, 2020

  Drottningen är omtänksam och innerlig i allt hon gör.


  1. Kajsa Nilsson skriver: 7 maj, 2020

   Och det vet du, Charlotte….


  2. Ulla Lundell skriver: 8 maj, 2020

   Prinsessan Christina kan ta vara på sig så jag tror inte att drottning Silivia behöver att oroa sig över prinsessan Christina.

   Ulla


 4. IngridR skriver: 8 maj, 2020

  Prinsessan bär sin ålder med behag. Say no more.


 5. Mimmi skriver: 9 maj, 2020

  Håller med dig Ulla. Silvia har kanske själv utmaningar med sin hälsa. Jag önskar oss alla allt gott, speciellt i dessa dagar.


 6. Eva M skriver: 10 maj, 2020

  Anna hon har behandlats för blodcancer men jag tror att hon för många år sedan hade bröstcancer. Kronprinsessan är beskyddare för rosa bandet/ bröstcancerföreningen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar