Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina

Drottning Silvia om sin oro för prinsessan Christina

Drottning Silvia månar om sina nära och kära i coronakrisen – och nu berättar hon första gången om sin oro för prinsessan Christina.
Prinsessan Christina om Hagasessornas fina krav på drottningen
Slå på ljud

 

Drottning Silvia är hela den kungliga storfamiljens egen fina ”hönsmamma”. Hon ringer ofta, messar och Skypar och håller kontakten i största allmänhet.

Ja, hon är helt enkelt oerhört mån om att alla ska ha det bra. Och om något är på tok så är hon den första på plats för att se om hon kan hjälpa och ställa till rätta.

Drottning Silvia har videomöte med Socialstyrelsen.

Drottning Silvia framför datorn hemma på Stenhammar.

Just detta drag har förstås förstärkts ännu mer, nu när vi befinner oss mitt i coronakrisen. Och i dagens stora intervju med Aftonbladet kommer drottningens oro för första gången upp på bordet.

Det är när drottningen får frågan om hon är bekymrad för sina anhöriga som hon spontant tar upp situationen för två av sina närmaste:

– Självklart. Många har underliggande sjukdomar och de måste vara extra försiktiga. Tack och lov vet jag att både prinsessan Christina och prins Daniel mår bra.

Drottningens oro för kungens syster

Prinsessan Christina var ju tidigare mycket allvarligt sjuk i sin blodcancer och gick för tre år sedan igenom en stamcellstransplantation som helt slog ut hennes immunförsvar.

Men denna transplantation gav henne också livet åter – och så sent som i går var det full fart på prinsessan Christina, 76, när hon medverkade i P4 Extra och berättade om sin nya bok Hon kallades Daisy – Att finna en farmor.

Prinsessan Christina lanserar sin nya bok Hon kallades Daisy.

Härligt att höra att prinsessan Christina mår bra.

Ni som hörde intervjun vet att det var en mycket stark och glad prinsessa som vi fick möta i Titti Schultz fina radiointervju. Och ni som missade den kan lyssna i efterhand – och se en alldeles nytagen bild på prinsessan Christina – klicka bara HÄR.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Anders Wiklund/TT, Ralf Turander/Bonnier Fakta.