Drottning Silvia om sorgen över prins Oscar: ”Det känns i hjärtat”

Drottning Silvia Prins Oscar

Det är en stor och speciell sorg som hon går runt med, drottning Silvia. Själv säger hon: ”Det känns i hjärtat.”
Bebisextra! Så långa var våra prinsar och prinsessor när de föddes
Slå på ljud

– Det känns i hjärtat. Det gör det.

Så sorgsna är drottning Silvias ord om sin längtan efter att få krama prins Oscar igen. Han är bara fyra år och det är en evighet sedan hon fick träffa honom sist.

Prinsessan Madeleines barn är hon ju van vid att sakna, de har bott utomlands så länge. Men efter de andra fyra – Stockholmsgänget bestående av Oscar, prinsessan Estelle, 8, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3 – är det ett gapande tomrum.

Drottning Silvias relation med barnbarnen under pandemin

Prins Alexander Prins Gabriel

Just nu får småprinsarna Alexander och Gabriel bara träffa farmor i datorn.

Förr, före coronaviruset, brukade drottningen boka in barnbarnstid mellan uppdragen och så kom de och badade i hennes inomhuspool på Drottningholm hela högen. Men pandemin har inte bara tömt drottning Silvias tidigare så knökfulla kalender, den har också raderat ut all mormorstid med prins Oscar och prinsessan Estelle, och alla roligheterna med barnbarnen på Villa Solbacken.

Senast de sågs var på Solliden i somras, men bara utomhus och på håll. Och det är förstås svårt för fyraåringarna Oscar och Alexander och treåringen Gabriel att förstå varför de inte får träffa mormor och farmor Silvia på riktigt.

– Det delar vi ju med så många andra far- och morföräldrar. Det är viktigt att respektera reglerna, men visst känns det i hjärtat, det gör det, säger drottning Silvia.

Drottning Silvia Prins Oscar Prinsessan Estelle

Snart fyller prins Oscar fem och prinsessan Estelle blir nio, men mormor kan inte komma på kalaset.

Det var när drottning Silvia blev intervjuad i TV4:s Kungahuset som hon satte ord på sin saknad – och avslöjade att mobilen och paddan har blivit hennes räddning, precis som för så många andra 70-plussare.

Men för drottningen finns det förstås bara en väg framåt: Hon håller självklart ut, som alla vi andra. Eller som kungen uttrycker det:

– Det finns alltid ett ljus i tunneln och det måste vi hålla fast vid.

LÄS OCKSÅ: Victoria och Daniel – privata beslutet för prins Oscar

LÄS OCKSÅ: Drottning Silvia: ”Så räddar jag relationen med barnbarnen i Miami”

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Prinsparet/Instagram.