Drottning Silvia röt ifrån mot kungen

Drottning Silvia röt ifrån mot kungen

Drottning Silvia fick nog. När hon hörde kungens hårda ord sa hon ifrån på skarpen.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf är ofta på plats under större idrottsbegivenheter.

Kungen är som bekant en stor idrottsfantast. Vid de stora mästerskapen är det inte alls ovanligt att se honom sitta på läktaren och heja på vår svenska atleter – ofta med både yviga gester och höga rop.

Men han är också duktig på att dela ut (låt oss kalla det) konstruktiv kritik till idrottshjältarna. Ibland kan han bli så brysk i sina omdömen att Silvia blir tvungen att säga ifrån.

Drottning Silvia röt ifrån mot kungen

Drottning Silvia och kungen.

Drottning Silvia sa ifrån när kungen gick för långt.

Den här inblicken bjöd före detta stormålvakten Valentina Lizana Wallner på i en minnestext om OS i Sotji 2014, publicerad på sajten HockeySverige.

"En dag var Vladimir Putin på besök i OS-byn. Han hade väldigt många livvakter runt omkring sig. Man kände spänningen av makt i hans närvaro på något sätt. Någon timme efter kom vår kära kung, Carl XVI Gustaf, Som kliver av en vanlig OS-bybuss med drottningen, Silvia. Jag kommer inte direkt ihåg att han hade någon livvakt eller något liknande.

Jag utbrister: 'Tjena kungen!'

Han svarar: 'Hej! Vi såg er match igår mot Ryssland. Herregud vad dåliga ni var. Ni måste spela bättre nästa match.'

Silvia fyller i: 'Men Carl! Var inte så hård mot flickorna. Dom är jätteduktiga.'

Silvia är min favorit."

"En stor sorg för kungen"

Kungen hade såklart sett fram emot att dyka upp på OS i Tokyo i år och stötta de svenska deltagarna på plats. För två år sedan var vårt kungapar och inspekterade de tänkta OS-arenorna i Japan – och redan då började det säkerligen vattnas i munnen för kungen när han tänkte på alla magiska ögonblick han skulle få uppleva på plats.

Men sedan kom covid-19 och OS fick skjutas upp.

– Det här är förstås en stor sorg för kungen. Han har som tradition att alltid följa de olympiska spelen på plats och älskar att peppa de svenska hjältarna innan och efter tävlingarna, har Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén kommenterat om saken.

– Coronaviruset hindrar kungen från att närvara vid den här typen av evenemang, som är så viktiga för den svenska gemenskapen, och det måste vara den tuffaste delen av hela den här krisen.