Drottning Silvia saknas – här är den stora gåtan

Kungen och drottning Silvia har blivit vaccinerade. Men en stor gåta har uppstått kring Silvia efter sprutan.

Kungen och drottning Silvia väntade förhållandevis länge med att få vaccin emot covid-19, i alla fall jämfört med sina nordiska kollegor. Både det norska kungaparet och drottning Margrethe i Danmark hann före.

Men så i förra veckan kom beskedet. Även vårt svenska kungapar har kavlat upp ärmarna och fått den så efterlängtade sprutan.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick sprutan av deras livmedikus på Stenhammar slott.

Kungen och drottning Silvia har blivit vaccinerade

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Kungen och drottning Silvia har blivit vaccinerade.

Enligt hovets informationschef Margaretha Thorgren mår kungen och drottningen bra efter den första dosen. Nästa dos är planerad inom några veckor.

– Jag pratade precis nyss med dem här och de mår bra, sa Margareta när Svensk Damtidning pratade med henne.

Kungen gjorde själv ett uttalande efter att ha fått vaccinet.

”Den stora vaccineringen mot covid-19 är nu i gång runtom i vårt land. Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig under dessa kommande månader väljer att göra det, så att vi tillsammans och så snart som möjligt kan komma igenom denna svåra tid", sa kungen.

En sak var lätt att notera när kungahuset la ut bilden från vaccineringen. I bildtexten stod det klart och tydligt att både kungen och Silvia blivit vaccinerade. Ändå var bara kungen med på bilden. Varför?

Därför saknas drottning Silvia

Jo, förklaringen är troligen inte så spektakulär. Kungen är trots allt vår statschef och den yttersta symbolen för vår monarki. Med inlägget vill kungen skicka ett budskap: svenska folket bör omfamna vaccinet. Därför syns han ensam på bild, för att statuera ett positivt exempel som den svenska kronans överhuvud.

Så här sa Margareta Thorgren om saken.

– Det finns ibland svenska folket också en tvekan till att vaccinera sig. Och här ser kungen det mer eller mindre som en samhällsinsats att också visa och rekommendera att man ska vaccinera sig, sa hon.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag