Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvia: "Vi behöver en förändring"

13 feb, 2018, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470975?imageId=5470975&width=1320&height=689
Annie-Li Eriksson
Drottningen firade Svenskt Demenscentrums 10-årsjubileum i Stockholms stadshus.
Annons

Under måndagen närvarade drottning Silvia vid Svenskt Demenscentrums 10-årsjubileum som ägde rum i Prinsens Galleri i Stockholms stadshus. Drottningen anlände i en klarröd outfit med matchande scarf och en svart Chanel-väska.

Dagens talare var Madeleine Harby Samuelsson, statssekreterare Socialdepartementet, Clara Lindblom, äldreborgarråd och ordförande Stockholms läns Äldrecentrum, Ewa Samuelsson, ordförande Svenskt Demenscentrum, och Wilhelmina Hoffman, vd Svenskt Demenscentrum.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bakom Svenskt Demenscentrum står Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum och Stiftelsen Silviahemmet. Under ceremonin höll drottningen tal om vikten att skapa ett demensvänligare samhälle.

Annons

– Det är fantastiskt att se hur allt fler personer – inom allt fler professioner – fördjupar sina kunskaper inom detta viktiga område. Men det behövs också förändringar i samhället. Vi måste underlätta för personer med kognitiv sjukdom att leva sina vardagsliv, sa hon och fortsatte:

– Under många år har jag följt demenssjukdom på nära håll. Både genom egna erfarenheter och genom arbetet i Silviahemmet. Under den tiden har jag sett hur både kunskaper och attityder har förändrats. Vi kan mer om demenssjukas behov i dag. Vi förstår bättre den svåra situation som de sjuka och deras anhöriga lever i. Men vi har fortfarande mycket kvar att utveckla och förbättra för att vi ska få ett demensvänligt samhälle.

Läs hela drottningens fina tal här.

Foto: Stella Pictures och Yanan Li/Kungahuset

Annons