Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias bror har flyttat in på Drottningholm

13 okt, 2020, 14:10 
Walther Sommerlath Ingrid Sommerlath drottning Silvia
Drottning Silvias 86-årige bror Walther Sommerlath har flyttat in på Drottningholms slott. Det bekräftar hovet för Svensk Damtidning.
Annons
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!Brand logo
Här träffas kungaparet och kronprinsessparet igen – efter 7 månader!

Det är drottning Silvias mellanbror Walther Sommerlath, 86, som nu har sin fasta hemadress på Drottningholms slott, närmare bestämt i kronprinsessan Victorias gamla hem Nedre Sjöflygeln, ett mindre 1800-talshus som ligger ungefär 50 meter från själva slottet.

– Jag kan bekräfta att drottningens bror bor på Drottningholm sedan en tid tillbaka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– Men i övrigt är detta privata familjeangelägenheter och ingenting som hovet kan uttala sig om.

Kungen, drottningen och hunden Brandie framför Drottningholms slott
Kungaparet framför slottet. Nedre Sjöflygeln ligger längre ner till höger, precis utanför bild.

Walther Sommerlath bodde tidigare i Italien, och dessförinnan under många år i Paris. Men sedan en vecka tillbaka är han folkbokförd på Drottningholm, i samma fastighet som sin son Patrick Sommerlath, 49, som flyttade hit i december förra året tillsammans med sina 12-åriga tvillingflickor Anais och Chloé.

Annons
Drottning Silvias bror Walther Sommerlath med sin son Patrick Sommerlath
Walther Sommerlath i Stockholm 2016.
Walther Sommerlath Patrick Sommerlath Maline Sommerlath barnen Anais Chloé
Walther Sommerlath 2016 med sonen Patrick, tidigare svärdottern Maline och barnbarnen Anaïs och Chloé.
Annons

Drottningholm: Här bor drottning Silvias bror Walther Sommerlath

Nedre sjöflygeln (som även kallas Sjöpaviljongen) består av två lägenheter, en mindre våning på 90 kvadratmeter och en större. Den totala bostadsytan är på 381 kvadratmeter.

Nedre Sjöflygeln på Drottningholms slott.
Nedre Sjöflygeln på Drottningholms slott.

Tidigare användes Nedre Sjöflygeln som tjänstebostad åt Säpovakterna och personalen i hushållet på Drottningholm. Men på senare år har den också haft flera kungliga ”hyresgäster”: Det var här som kronprinsessan Victoria och prins Daniel bodde som nygifta, innan de flyttade till Haga slott, och det var också här som prins Carl Philip och prinsessan Sofia bodde under tiden som deras djurgårdshus Villa Solbacken renoverades.

Annons

Walther Sommerlath har två barn från sitt första äktenskap med Michele, sonen Patrick, 49, och dottern Sophie, 57, som numera bor i Kalifornien där hon arbetar som lärare. Patrick Sommerlath har bott i Sverige i hela 33 år och alltid varit en del av den kungliga storfamiljen. Han flyttade till Drottningholm och faster Silvia som vilsen tonåring 1987, i samband med sina föräldrars skilsmässa.

Walther Sommerlath med sina barn Patrick Sommerlath och Sophie Pihut, född Sommerlath
Walther Sommerlath med sina barn Patrick och Sophie.

– Han var sexton år när han kom till Sverige. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla, sa Patrick Sommerlaths exhustru Maline Sommerlath till Svensk Damtidning för ett par år sedan.

Annons
Walther Sommerlath med sin hustru Ingrid.
Familjen Sommerlath Walther Alice Silvia Jörg
Walther Sommerlath är född 1934 i Brasilien. Här står han längst till höger. Drottning Silvia till vänster och i mitten yngsta brodern Jörg som gick bort i cancer 2006. Äldsta brodern Ralph Sommerlath saknas på bilden.
Annons

Foto: TT.

Annons