Drottning Silvias fina gest till prinsessan Sofia

drottning silvias gest till prinsessan sofia

Drottning Silvia och prinsessan Sofia trivs i varandras sällskap. De är ju inte bara svärmor och svärdotter utan även kungliga kollegor, vilket man nästan glömmer bort ibland. Snart får vi se dem arbeta tillsammans igen!

Drottning Silvia älskar att utföra kungliga uppdrag med barnen. Och med ‘barnen’ menar vi även de ingifta kungligheterna, prins Daniel och prinsessan Sofia. Men efter Madeleines flytt och kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar är det främst kungaparet och kronprinsessparet som arbetar tillsammans. Det krävs nästan en nationaldag, en Nobelfest eller en representationsmiddag för att hela familjen ska stå samlad.

 

Längesedan Silvia och Sofia jobbade ihop

Nu har hovet dock uppdaterad sin kalender och den 13 februari ska nästan hela familjen gå på en konsert tillsammans. Från början var det endast kungaparet och Victoria och Daniel som stod inskrivna som gäster vid Lilla Akademiens konsert på Vasateatern men nu har även prinsessan Sofias namn tillkommit. Prins Carl Philip följer däremot inte med. Han har förmodligen andra åtaganden den här dagen. Och drottning Silvia njuter. Hon tycker alltid att det är trevligare om fler familjemedlemmar kan följa med på de kungliga uppdragen. Dessutom var det åtta veckor sedan hon och Sofia jobbade ihop. Det har förstås träffats i privata sammanhang (drottningen älskar att åka till Villa Solbacken och busa med Alexander och Gabriel) men förra gången de deltog i någonting officiellt tillsammans var under Nobeldagarna.

Prins Carl Philip följer inte med

När beskedet om att Carl Philips och Madeleines barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter hade sjunkit in lite ställde prinsparet upp på en intervju i Dagens Nyheter. Och då fick de förstås flera frågor om hur deras kungliga roller kommer att se ut framöver. Paret svarade då att de ska finnas där och stötta kungaparet och kronprinsessparet och vara med på engagemang när det önskas. Och nu önskade kungaparet att Sofia skulle vara med på konserten och då är det klart att prinsessan ställer upp. Hon har en otroligt nära relation till sina svärföräldrar och älskar att arbeta tillsammans med dem. Efter fem år i den kungliga världen är hon dessutom varm i kläderna och trygg i prinsessrollen, med eller utan Carl Philip vid sin sida.

Foto: TT