Drottning Silvias frisör förlovad med sitt livs kärlek

Drottningen Silvia Johan Hellström

Hovfrisören Johan Hellström och Fredrik Robertsson är förlovade! Under födelsedagsfirandet fick Fredrik sitt livs överraskning när Johan friade.
– Det var en helt magisk känsla, det hade inte kunnat bli bättre, säger Johan.
Styla håret kungligt med Björn Axén
Slå på ljud

Under födelsedagsfirandet för Fredrik Robertsson på Bank Hotel höll hovfrisören Johan Hellström ett tal till sin blivande fästman, men vad Fredrik inte hade den blekaste aning om var att han snart skulle bli friad till. Helt oväntat gick Johan ner på knä.

Silvias vän viktiga beslut inför framtiden

Svensk Dam ringde upp hovfrisören som fick berätta om sin oförglömliga kväll.

– Det känns helt fantastiskt. När vi träffades kände vi att vi är så himla bra för varandra och mår så bra tillsammans. Fredrik visste att han ville gifta sig med mig och ville att jag skulle ta beslutet att fria, för att jag har varit gift tidigare. Det tyckte jag var väldigt gulligt och för att jag ville landa efter jag hade skilt mig, säger Johan.

När den kände hovfrisören Björn Axén gick bort 1993 ärvde den då unge 27-årige Johan Hellström hans företag. Idag har han drivit det i snart 30 år, och har skapat succéfrisyrer för kronprinsessan Victoria och drottning Silvia.

När Johan Hellström får frågan om han var nervös svarar ja.

– Jag är vanligtvis säker med att hålla tal, men då kändes det konstigt. Men när jag gick ner på knä brast han i tårar. Han höll händerna för ansiktet men tillslut brast han ut “JA”. Det var en helt magiskt känsla. Det hade inte kunnat bli bättre, säger Johan.

Väntar med bröllopet

Johan Hellström och Fredrik Robertsson har varit ett par i två och halvt år. När Johan berättar om bröllopsplanerna förklarar han att de nyblivna paret vill vänta med bröllopet.

– Nu ska vi landa och njuta av det här. Vi vill ha ett bra bröllop och så därför kommer vi vänta. Vi kommer ha svårt att göra ett litet bröllop, så när corona-pandemin har lagt sig, kommer vi ha ett bröllop, säger Johan.

Det är till hovfrisörerna Johan Hellström och Peter Hägelstam och deras team på Björn Axén som kungafamiljen vänder sig när de behöver hjälp med håret.

Foto: TT och Ea Czyz