Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias gest för släktingen – bilden avslöjar

21 dec, 2020, 12:00 
Drottning Silvia Kungen Kungaparet Stensalen Drottningholm Drottningholms slott Advent Julen 2020
Allt är inte som man tror: Det finns ett dolt budskap i kungaparets adventshälsning från vardagsrummet på Drottningholm.
Annons
Kungaparet önskar glad färde advent – kika in på Drottningholm!Brand logo
Kungaparet önskar glad färde advent – kika in på Drottningholm!

Det var inte bara en fin och värmande adventshälsning från kungen och drottningen som landade hos oss alla i går. Deras stämningsfulla bild hemifrån sitt privata vardagsrum på Drottningholm har också ett ”hemligt” budskap.

För precis som drottning Silvia är mycket noga med vilka signaler hon sänder ut när hon representerar Sverige officiellt – och därför väljer sina kläder med stor omsorg – så är det ingen slump vad kungaparet väljer att lyfta fram på en sådan här viktig bild.

Kungen Kungaparet Drottningholm Drottningholms slott Det privata vardagsrummet Stensalen Advent Julen 2020
Kungaparet tände det fjärde adventsljuset i staken som kronprinsessan Victoria gjorde som barn.

Och det är där som deras fina gest till prins Bertil kommer in i bilden. För det är inte något foto på barnbarnen som kungaparet har valt att ställa fram på paradplatsen bredvid soffan. Utan en inramad bild av hela familjens Farbror Nappe (som prins Bertil alltid kallades) och hans brittiskfödda darling Lilian.

Annons
Drottning Silvia Prins Bertil Prinsessan Lilian Drottningholm Drottningholms slott Stensalen Advent Julen 2020
Här till vänster ser du fotot på Bertil och Lilian. Ett sätt för kungaparet att hedra dem, julen 2020.

En hedersbetygelse efter den stora uppoffring som de två på sin tid gjorde för den svenska monarkin. Dessutom var ju prins Bertil och prinsessan Lilian med redan den allra första kvällen 1972 när kungen träffade Silvia!

Här ser du den utvalda bilden på prins Bertil och prinsessan Lilian mer i detalj: Ett fruset ögonblick från Sainte-Maxime i juli 1991.

Så stort är kungaparets vardagsrum på Drottningholm

Missa inte heller att spana in kungaparets härliga – och stora – vardagsrum! Det var här som det var dans efter prinsessan Madeleines bröllopsmiddag. Och det är här som kungaparet alltid firar jul. Bara den gula mattan är på 51 kvadrat, så lika stor som en normal tvårummare. Prinsessan Christina har berättat att hon älskade att hoppa runt på den här mattan när hon var liten, eftersom den statiska elektriciteten kunde få den att spraka rätt rejält...

Hör drottningen läsa Margareta Melins Adventsbön här:

Foto: Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna, Jan Delden/TT.

Annons