Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Hemlig jättefest för drottning Silvia – alla detaljer inför firandet ikväll!

15 jun, 2024, 13:45 
Drottning Silvia
Stort födelsedagsparty för drottning Silvia på slottet i kväll! Svensk Dam kan avslöja att det är 300 gäster – och klädkod smoking.
Annons
Alla detaljer: Det bar Silvia, Victoria, Sofia & Christina på kungens galaparty för MacronBrand logo
Alla detaljer: Det bar Silvia, Victoria, Sofia & Christina på kungens galaparty för Macron

Runt halvåttatiden i kväll drar kungafamiljens privata jätteparty för drottning Silvia igång på Stockholms slott – och den kommer att bli storslagen: Kulmen på drottningens 80-årsfirande.

De utländska kungligheterna är redan på plats och prinsessan Madeleine har flugit hem tidigare än planerat för att kunna vara med. Det är dock fortfarande oklart om Chris O’Neill kommer att delta.

Prinsessan Madeleine.Foto: TT

Klädkoden är smoking och utöver alla vännerna kommer vi också att få se stora delar av kungafamiljens närmaste släktingar – varav många har flugit in från utlandet.

Annons

Just nu pågår de sista förberedelserna och det är febril aktivitet. Svensk Dams fotograf rapporterar att kockarna – som kommer från Operakällaren – precis har rullat in i sina bilar. Enligt Svensk Damtidnings välplacerade källa så är det hela 300 gäster som ska fira drottningen med tal, skålar och en trerättersmeny, varav flera är hennes älsklingsrätter.

Här kommer kockarna.Foto: Ola Axman/Svensk Damtidning
Gänget från Operakällaren som ska laga mat åt flera hundra personer ikväll.Foto: Ola Axman/Svensk Damtidning
Annons

Teamt med hovfrisörer från Axéns anlände strax före klockan 16.00, med uppdrag att göra drottningens och de andra kungliga gästernas hår.

Svensk Dam kan också avslöja att flera utländska kungligheter står på gästlistan, och kung Harald och drottning Sonja är redan på plats: De landade på Arlanda tidigare i dag och sågs en kort stund senare gå ombord på sin båt Kungaskeppet Norge.

Den kom till Stockholm redan sent i går eftermiddag och ligger nu för ankar utanför Skeppsholmen. Där kommer Harald och Sonja också att bo under festligheterna i Stockholm.

Kung Haralds och drottning Sonjas båt på plats i Stockholm inför kvällens fest.Pontus Lundahl/TT

Annars kommer alla de närmaste kungliga släktingarna och gästerna kommer att bo på Stockholm slott.

Annons

Svensk Dam talade med hovets informationschef under gårdagen och hon kunde redan då bekräfta att våra uppgifter om att festen skulle äga rum:

– Drottningen firar sin födelsedag med en privat sommarfest nu, ett halvår i efterskott. Men kungafamiljen har som sagt valt att hålla firandet helt privat.

Kungafamiljen
Foto: Clément Morin/Kungliga Hovstaterna

Foto: Foto: Ola Axman/Svensk Damtidning, Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons