Drottning Silvias jobbiga besked till Madeleine

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine

Ibland är drottning Silvia bara en vanlig mormor som längtar ihjäl sig efter sina barnbarn. Men nu har hon ett tungt besked till prinsessan Madeleine.

Barnbarnen är 800 mil bort. Och de har inte setts på snart ett år – inte sedan prinsessan Madeleine och Chris lämnade Solliden förra sommaren och reste tillbaka till Miami.

Drottning Silvia på Silviahemmet

Drottning Silvia.

Då var det med ett löfte om att ses snart igen – drottningen brukar ju alltid planera in en sväng till Florida när hon ändå är på något uppdrag i USA.

Men nu blir beskedet till prinsessan Madeleine givetvis tungt: Alla årets planerade resor är inställda. Drottningen kommer sannolikt inte att kunna få träffa prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne under hela 2020.

Och det svider extra mycket eftersom barnbarnen saknar sin mormor. Och eftersom lilla Adrienne kanske inte ens minns henne?

Nu träffas de i och för sig i alla videosamtal på Facetime, men det är ju inte samma sak, särskilt inte för en tvååring.

prinsessan madeleine prinsessan adrienne

Extra tufft eftersom prinsessan Adrienne har utvecklats till en liten kopia av mormor Silvia i samma ålder.

Och själv sitter drottning Silvia på Stenhammar och längtar hon också. Efter 44 galet intensiva år som drottning har hon plötsligt all tid i världen, vid fyllda 76.

Drottning Silvias sorg över barnbarnen

Drottning Silvia på Stenhammar

De där videosamtalen blir ju inte samma sak!

Men nu är coronakrisen som den är, den drabbar alla lika.

Och skulle prinsessan Madeleine ändå bestämma sig för att resa till Sverige med sin familj i det här läget, så skulle de kanske kunna träffa drottning Silvia. I alla fall utomhus. Det är ju lite beroende på beskeden från Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten.

Prinsessan Madeleine i Florida

Tre småttingar som saknar mormor.

Men i så skulle det innebära två veckor i karantän när prinsessan Madeleine sedan kommer tillbaka till Florida. Och det funkar ju inte riktigt med en sexåring, en femåring och en tvååring.

Foto: TT.