Drottning Silvias kärleksvår med kungen

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.
Nu berättar drottning Silvia om den nya guldkanten i sitt liv: Hon har äntligen fått se den första liljekonvaljen slå ut. Och så har hon fått härligt mycket tid med sin man!
Annons

Drottningen kallar situationen för ”farlig och märklig”. Hon och kungen är båda i riskzonen för covid-19, och sedan i mitten av mars har de isolerat sig på slottet Stenhammar och undvikit alla sociala kontakter.

Annons

Men det finns en rejäl guldkant på det där hemmalivet – också: Drottningen har ÄNTLIGEN fått härligt mycket tid med sin man.

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.
Love is in the air!

– Det är märkligt. Alla håller på att måla, pyssla, jobba i trädgården. Vi har alltid haft ett väldigt späckat program, kungen och jag, men nu plötsligt har vi tid att göra det vi själva vill, säger drottning Silvia i Aftonbladets stora intervju.

Annons

– Under tiden i isolering har vi haft möjlighet att promenera, bara en sådan sak. Att få uppleva våren! I går såg jag den första liljekonvaljen, det har jag inte gjort på flera år.

Liljekonvaljer.
Drottningen fick äntligen se liljekonvaljerna slå ut.

Men oj! Har inte drottningen kunnat göra det på så länge? Det säger ju en del om hur absolut fullspikad hennes kalender alltid är i vanliga fall.

Just den där liljekonvaljen var nog förresten lite extra romantisk, det var ju en av blommorna som drottning Silvia önskade sig till sin brudbukett, den där junidagen för snart 44 år sedan, och som kungen sedan trollade fram.

Kungaparets bröllop 1976
Storkyrkan 1976 – de sista laddade minuterna innan kyrkdörrarna slogs upp. Och liljekonvaljerna doftade i buketten…
Annons

Drottning Silvia och isoleringen på Stenhammar

I Aftonbladets intervju berättar drottningen också att hon och kungen nu har börjat göra korta utflykter. Då sätter de sig i kungens bil och rullar i väg till något av de kungliga slotten: De har både varit på Tullgarn och på Gripsholm.

Drottningen fnissar:

– Det var bara jag, kungen och spökena på studiebesök!

Kungen, drottningen och Birgitta på Strömsholm

Kungen, drottning Silvia och prinsessan Birgitta på Strömsholms slott.
…och nu har de även betat av ett slott till. I helgen som gick fick vi ju se dem på Strömsholm tillsammans med prinsessan Birgitta.
Annons

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Ann-Sofie Klint.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Drottning Silvias kärleksvår med kungen”

 1. josefin skriver: 8 maj, 2020

  kungen o jag…


 2. Kajsa Nilsson skriver: 9 maj, 2020

  Dessa ständiga utspel om hur mycket de har att göra…Om man granskar hovet kalender så har den kungliga genom tiderna inte varit särskilt hårt arbetande. Visst har man kanske möten men all information har tillrättalagts och förberetts. Ta lärdom av den danska drottningen som öppet tillstod att hon varken behöver dammsuga, tvätta eller diska så därför har hon gott om tid för sina konstintressen mm. Det är närmast ett hån mot t ex dubbelarbetande mammor och pappor när det beklagas över hårt jobb när alla vet att det inte stämmer. Men betala – det måste vi!


  1. Anna skriver: 10 maj, 2020

   Detta är viktiga argument. Det påpekas ofta att inte minst kronprinsessan behöver vara borta från sina barn i samband med uppdrag och resor. Men då ska man komma ihåg att barnen kan vistas i sin hemmiljö med barnflickor, och sedan kommer mamma hem till ett nystädat hem utan annat att behöva tänka på än att umgås med barnen. Barnen behöver inte vara långa dagar på dagis eller fritids efter skolan. Man sparar väldigt mycket tid när man inte behöver städa, tvätta, handla och laga mat. De kungliga har hjälp med allt i vardagen, inkl förberedelser som du påpekar. Många föräldrar som tillbringar mer tid i timmar räknat i hemmet har inte möjlighet att vara med barnen ändå pga alla vardagssysslor.


 3. Catrin skriver: 10 maj, 2020

  Varför envisas drottningen med detta fruktansvärt missklädsamma läppstift som får läpparna att se ut som en stoppsignal…?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar