Drottning Silvias kärleksvår med kungen

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.

Nu berättar drottning Silvia om den nya guldkanten i sitt liv: Hon har äntligen fått se den första liljekonvaljen slå ut. Och så har hon fått härligt mycket tid med sin man!

Drottningen kallar situationen för ”farlig och märklig”. Hon och kungen är båda i riskzonen för covid-19, och sedan i mitten av mars har de isolerat sig på slottet Stenhammar och undvikit alla sociala kontakter.

Men det finns en rejäl guldkant på det där hemmalivet – också: Drottningen har ÄNTLIGEN fått härligt mycket tid med sin man.

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.

Love is in the air!

– Det är märkligt. Alla håller på att måla, pyssla, jobba i trädgården. Vi har alltid haft ett väldigt späckat program, kungen och jag, men nu plötsligt har vi tid att göra det vi själva vill, säger drottning Silvia i Aftonbladets stora intervju.

– Under tiden i isolering har vi haft möjlighet att promenera, bara en sådan sak. Att få uppleva våren! I går såg jag den första liljekonvaljen, det har jag inte gjort på flera år.

Liljekonvaljer.

Drottningen fick äntligen se liljekonvaljerna slå ut.

Men oj! Har inte drottningen kunnat göra det på så länge? Det säger ju en del om hur absolut fullspikad hennes kalender alltid är i vanliga fall.

Just den där liljekonvaljen var nog förresten lite extra romantisk, det var ju en av blommorna som drottning Silvia önskade sig till sin brudbukett, den där junidagen för snart 44 år sedan, och som kungen sedan trollade fram.

Kungaparets bröllop 1976

Storkyrkan 1976 – de sista laddade minuterna innan kyrkdörrarna slogs upp. Och liljekonvaljerna doftade i buketten…

Drottning Silvia och isoleringen på Stenhammar

I Aftonbladets intervju berättar drottningen också att hon och kungen nu har börjat göra korta utflykter. Då sätter de sig i kungens bil och rullar i väg till något av de kungliga slotten: De har både varit på Tullgarn och på Gripsholm.

Drottningen fnissar:

– Det var bara jag, kungen och spökena på studiebesök!

Kungen, drottningen och Birgitta på Strömsholm

Kungen, drottning Silvia och prinsessan Birgitta på Strömsholms slott.

…och nu har de även betat av ett slott till. I helgen som gick fick vi ju se dem på Strömsholm tillsammans med prinsessan Birgitta.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Ann-Sofie Klint.