Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias lyxväska – så mycket kostar den!

13 jul, 2022, 13:00 
AvSimon Holm Stålhand

Drottningens väska är ju ursnygg!

Annons
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!Brand logo
7 kungliga stilmissar vi helst vill glömma!

Drottning Silvia är känd för sina medvetna modeval. Det är inte ovanligt att vi ser henne återanvända kläder och accessoarer i 20-30 år. Dessutom har vi även flera gånger sett kronprinsessan Victoria bära drottningens kläder.

Och en specifik väska har hängt med år efter år – lyxväskan Kelly bag från franska Hermès.

Den väskan följde även med när kungaparet var med på 200-årsjubileumet av Göta kanal tidigare i veckan. Det var ett stort jubileumsfirande med fint väder och kungligheterna kunde ses sitta ombord på M/B Stockholm vid Brunnby sluss och även lyssna till tal.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Vilken ursnygg väska Silvia äger!

Och ja, billig är väskan inte. Nypris på denna väska ligger på ungefär 90 000 svenska kronor. Och drottningen har den dessutom även i svart. Men Kellyväskan är också en investering på så sätt att den håller år efter år – och aldrig går ur tiden. Efterfrågan är dessutom så stor att de är svåra att få tag i, och därför har den ett stabilt värde på vintagemarknaden.

Men varför är väskorna så dyra? Det finns flera anledningar till att Hermes-väskor är det. Den första anledningen är hantverket som ingår i varje väska. Det är inte många som kan tillverka en Hermes-väska, så efterfrågan är stor. Dessutom producerar Hermes målmedvetet ett begränsat antal väskor för att behålla sin exklusivitet.

Nu går Silvia från Göta kanals firande till Victorias födelsedagsfirande som tar plats på Öland denna vecka. Då är ju frågan om vi får återse den supersnygga väskan!

Annons