Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias markering – för Sofias skull

04 aug, 2020, 19:00 
AvEmma Sanderberg
När det visade sig att prinsessan Sofia var prins Carl Philips nya flickvän fick Sofia stå ut med både kritik och näthat. Därför tyckte nog kungaparet att det var extra viktigt att visa sitt stöd på parets stora dag.
Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

En vacker sommarmorgon för drygt sex år sedan friade prins Carl Philip till sin älskade Sofia och samma eftermiddag klev paret ut vid Stockholms slott för att möta pressen och berätta den fantastiska nyheten.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle offentliggöra sin förlovning satte de sig i den klassiska “förlovningssoffan” på slottet och prinsessan Madeleine och Chris O´Neill meddelade sin förlovning via en film.

Kungaparet stöttade Carl Philip och Sofia

Men något var annorlunda när det var Carl Philips och Sofias tur att offentliggöra sin förlovning. Skillnaden från när syskonen mött pressen var att kungaparet stod tätt bakom Carl Philip och Sofia för att hylla förlovningen.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, Prins Carl Philip och Sofia vid offentliggörandet av förlovningen.
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, Prins Carl Philip och Sofia vid offentliggörandet av förlovningen.

Efter nästan tio minuter av att ha svarat på frågor, visat förlovningsringen och bjudit på en puss så tittar Carl Philip glatt åt drottningen och kungen och vinkar fram dem. Kungen ställer sig vid sidan av Sofia och drottningen ställer sig vid sidan av Carl Philip och låter sig fotograferas tillsammans. När en journalist ställer frågan om vad kungaparet tycker om förlovningen svarar kungen med ett stort leende.

Annons

“Ja självklart så tycker drottningen och jag att det här är fantastiskt skojigt. Vi har ju lärt känna Sofia under ganska lång tid. Hon är en fin person och vi har alltid väldigt trevligt tillsammans när hon varit och hälsat på oss tillsammans med Carl Philip”.

Att drottningen och kungen valde att stå bredvid Carl Philip och Sofia kan ha berott på den massiva kritik som prinsessan Sofia fick när det blev officiellt att hon var prinsens flickvän. Varken prins Daniel eller Chris O´Neill fick motta samma slags negativitet som Sofia fick. Kanske ville både drottning Silvia och kungen markera att de stod helt på sin sons och då blivande svärdotters sida!

Kungens ärliga ord om Sofia – inför alla!Brand logo
Kungens ärliga ord om Sofia – inför alla!
Annons