Drottning Silvias markering mot Madeleine

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

Efter en tids tystnad delar nu drottning Silvia med sig av sina tankar kring kungens beslut gällande kungafamiljen.

Nu har det gått en tid sedan kungens beslut om att Carl Philips och Sofias barn samt Madeleines och Chris barn inte längre skulle ha kungliga titlar blev officiellt. Kungafamiljen har varit sparsamma med kommentarer kring beslutet, men både Madeleine och prinsparet skrev på Instagram att beslutet i längden ger mer frihet och att de välkomnar förändringen.

Drottning Silvia berättar om förändringen

Drottningen har hittills inte uttalat sig, men i en ny intervju med Göteborgsposten ger hon sin syn på saken.

– Det är inte en så dramatisk förändring, säger drottning Silvia i intervjun.

Drottning Silvia

Drottning Silvia förklarar hur det ligger till.

Men hon ger också en liten markering mot prinsessan Madeleine. Det har funnits frågetecken om vad beslutet kommer att innebära för hennes del. Prinsessan är redan på andra sidan Atlanten och missar ofta kungliga tillställningar på grund av detta. Skulle beslutet göra att Madeleine till exempel aldrig dyker upp på nationaldagen längre?

– Ett sätt att tydliggöra kronprinsessfamiljens särskilda ställning. Alla i kungafamiljen känner ett stort ansvar och kommer också i framtiden att ställa upp när så behövs, säger hon.

Med det sagt så vet vi alldeles säkert vad som förväntas av Madeleine. Även om man inte är en aktiv del av kungahuset så är det en självklarhet att man ställer upp när det behövs.

Foto: TT