Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias möte med världens yngsta Nobelpristagare

30 okt, 2014, 09:06 
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-malala-ste

Under gårdagen träffade drottning Silvia årets fredspristagare, den unga Malala.

Drottning Silvias engagemang för barns rättigheter sträcker sig över hela världen. Förutom Childhood Foundation är hon, sedan år 2000, beskyddare för “”The World’s Children’s Prize”. En organisation som kämpar för att alla barn och ungdomar ska få chansen att gå i skolan. Igår var det dags för WCP’s årliga utdelning av barnrättspriset.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
malala-ste

Malala Yousafzai höll ett tal.

Annons

Och efter en världsomspännande omröstning gick priset till MalalaYousafzai – den pakistanska skolflicka som fick Nobels fredspris tidigare i oktober. Prisceremonin anordnades på Gripsholm Slott där drottningen och statsminister Stefan Löfven gratulerade Malala och de andra nominerade. ‘

silvia-malala-2-ste

Efter det officiella mötet såg Silvia till att tala med de unga jurymedlemmarna som hade rest över hela världen.

– Både det här priset och Nobelpriset är fantastiska att få ta emot. Men priserna är inte för mig, de är för alla barn, sa Malala vid presskonferensen.

Av Ellen Myrgård

Foto: Stella Pictures

Annons