Drottning Silvias nya beslut för Sofia på slottet

prinsessan sofia drottning silvia

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

TT
Hon har fått nobben två gånger på raken men nu är prinsessan Sofia återigen vid drottningens sida.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 46?
Slå på ljud

Nu är det återigen skralt med uppdragen igen för de svenska kungligheterna och en som får stå tillbaka blir prinsessan Sofia. I vanliga fall är det kungen och kronprinsessan som har det största ansvaret och Sofia stöttar där det passar, men nu blir det inte lika många såna tillfällen när det totala antalet uppdrag går ner igen, i synnerhet de fysiska.

Men Sofias stora passion har alltid varit barnens rättigheter och det vet drottning Silvia om. Hon litar så pass mycket på Sofia i frågan att hon återigen tar med henne på sammanträdet med Global Child Forum, denna gång utan backup från Victoria. Så fint att se drottningen och prinsessan Sofia ta sig an den här utmaningen sida vid sida!

Drottning Silvia och Sofia deltar tillsammans

Global Child Forum Digital Action Lab äger rum under onsdagen och den här gången är inte Victoria med som representant. Senaste gången Sofia var med var den 23 september, då tillsammans med både kungen och kronprinsessan samt drottningen.

Sedan det mötet har två till ägt rum, det ena var kungen med på, de andra kronprinsessan. Silvia verkar alltså gå laget runt och se till att ha någon som stöttar henne vid varje möte.

Det är tuffa tider nu för den kungliga representationsverksamheten. De strikta coronarestriktionerna gör det i princip omöjligt att mötas, och de är noga med att inte bidra till smittspridningen så det är återigen digitala möten och aktiviteter som gäller. Den här veckan hade Victoria och Daniel bland annat två fysiska besök inbokade, båda har ställts in.

– De uppdragen är senarelagda. Just nu ser vi över programmen noga. De besök som vi bedömer kan genomföras digitalt ändras om till digitala möten men just de här två kräver fysiska besök, så därför senareläggs dem, säger Margaretha Thorgren.