Hovets besked om Silvias nya vardag

drottning silvias nya vardag på drottningholm

Många har undrat var drottningen befinner, mitt i den rådande coronakrisen. Men nu ger hovet svar. Äntligen får vi veta hur Silvias dagar ser ut när världen i övrigt är helt uppochner.

Coronaviruset har förändrat en hel värld och många människor måste nu göra förändringar i vardagen. En av dem är drottning Silvia.

Drottning Silvia befinner sig på Stenhammar

Drottningen är den personen, i den svenska kungafamiljen, som arbetar flitigast i konungens tjänst. Hon åker ofta iväg på resor, både i och utanför Sverige, och träffar till exempel äldre människor på Silviahemmet och blivande sjuksköterskor, för att dela ut broscher och examensbevis. Dessutom är Silvia mån om att ta emot större grupper på slottet, när hon ska köpa årets första majblomma eller informeras av till exempel Utrikesdepartementet om någon kommande resa.

drottning silvias kontor

Drottning Silvias kontor på Stockholms slott. Med anledning av coronaviruset arbetar hon just nu hemifrån Drottningholm istället.

Får inte sitta på Stockholms slott i nuläget

Men nu har det skett stora förändringar i hennes arbete. Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nämligen att kungaparet följer Folkhälsomyndighetens råd att arbeta hemifrån. Och kungen och drottningen tillbringar sina dagar på Stehammar slott, där de ju finns många kontor och härliga promenadstråk när det är dags för en bensträckare. Och känner vi kungaparet rätt är de otroligt måna om att få frisk luft – gärna med hunden Brandie i släptåg.

LÄS MER: NYA BESKEDET FRÅN HOVET – OM VICTORIA

kungaparet brandie

Kungaparet tillbringar nu sina dagar på Stenhammar, enligt Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Det blir förstås många promenader med hunden Brandie.

Unika bilder från Victorias hemmakontor

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel arbetar också på hemmakontoret Haga. Under måndagen publicerade hovet nya bilder på paret, som visar hur hur deras arbete kan se ut mellan innanför slottets portar.

kronprinsessan victoria prins daniel

Victoria och Daniel arbetar hemma på Haga slott.

Hur länge den här situationen ska pågå är det ingen som vet. Men hovet och kungafamiljen tar det säkra före det osäkra och har utvecklat smarta lösningar för att kungligheterna ska kunna fortsätta med sitt viktiga arbete – på ett tryggt sätt.

Men känner vi drottningen rätt kliar det nog lite i fingrarna. Hon älskar att vara ute i samhället och möta svenska folket och tycker nog att det är ovant att nu vara förpassad till hemmet.

Foto: TT, Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna