Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias och kungens beslut: Lämnar Drottningholms slott

25 aug, 2022, 08:30 
Indra Nordemar
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf lämnar Drottningholm för att åka till Köpenhamn

Snart är det dags för kungaparet att lämna sitt älskade hem.

Annons
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Det har varit två annorlunda år för oss alla, vilket för många varit extra påtagligt under högtider, födelsedagar och jubileum av olika slag. För kungafamiljen har det inte varit något undantag, och förstås inte heller för kungligheter i andra länder.

Nu är lyckligtvis de värsta av coronatiderna äntligen över, vilket bland annat innebär att allt som blivit uppskjutit äntligen kan äga rum.

Kungen och drottning Silvia på galafest

Nyligen firade drottning Elizabeth 70 år på tronen, och det var folkmassor utan dess like på Londons gator för att hylla drottningen.

Nu är det snart dags för även drottning Margrethe att hyllas. För 50 år sedan blev hon regent, och är därmed den kvinnliga monark som suttit längst på tronen i Danmark.

Annons

Hennes officiella galafest bär av den 10 september. Självfallet kommer vår kung och drottning Silvia vara på plats i vårt grannland.

Kungaparet kommer att delta, har hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftat för Svensk Dam.

Kungaparets beslut: Lämnar slottet

Höstens första stora kungliga galej blir inte bara en, utan två dagar, och kungaparet kommer vara närvarande hela helgen.

Drottning Margrethe är trots allt vår kungs kusin, och hon och Silvia har genom åren upprätthållit en nära relation.

Under sommaren har kungaparet förvisso både varit på en å annan plats i Sverige, så som Öland, men också på franska rivieran med familjen. Men som ovan sagt blir denna resa av något mer officiellt rang i utlandet.

Nu gäller det för Silvia att packa galaklänningarna och kungen sina exklusiva kostymer! Snart bär det av, och kungaparet lämnar Drottningholm.

Foto: TT

Annons