Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Silvias ord om Chris O'Neill – bakom hans rygg

08 aug, 2023, 21:00 
Drottning Silvia och Chris O'Neill
Drottning Silvia har pratat om Chris O'Neill när han inte varit där.
Annons

Det var i finkulturens tjänst som Drottning Silvia reste ner till kontinenten. Hon skulle närvara vid Amadeus-helgen – ett musikaliskt evenemang för speciellt inbjudna gäster. Den arrangeras i österrikiska Salzburg, samlar besökare från över 80 länder och hålls i den odödlige kompositören Wolfgang Amadeus Mozarts ära.

Men det var mer än kärleken till musiken som lockade Silvia till Salzburg. Bakom festivalen står nämligen Eva O'Neill, mamman till hennes dotter prinsessan Madeleines make Chris O'Neill.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Drottning Silvia pratar om Chris O'Neill

Eva O'Neill drog i gång Amadeus-festivalen tillsammans med sin vän, mångmiljärdaren Donald Kahn.

– Fru O'Neill har ett otroligt nätverk av människor som hon får hit. Det är verkligen ingen enkel uppgift, har Joseph Bartning, ledare för Salzburgfestivalens stödsällskap i USA, sagt till Expressen tidigare.

Annons

På flera bilder syns Eva och Silvia i bekvämt samkväm med varandra. De har träffats vid flera tillfällen, bland annat vid prinsessbarnens dop. Båda pratar tyska, vilket måste ha underlättat samtalen.

Man kan räkna med att Eva och Silvia utbytte några ord om sin mest självklara gemensamma nämnare: Chris. Silvia har ju träffat Chris under sommaren, som Chris och Madeleine till stora delar tillbringat i Sverige.

"Hon insåg direkt"

Drottning Silvia
Drottning Silvia med Eva O'Neill – vilken drömduo!

Men Silvia hade självklart bara bra saker att säga. Hon har gillat Chris från första stund; från deras första möte, i New York.

– Silvia berättade efter mötet med Chris om sina känslor för Madeleines nye pojkvän. Hon föll för den väluppfostrade Chris och hon insåg direkt att dottern hade valt en pojkvän som faktiskt i mångt och mycket påminde om exfästmannen Jonas Bergström, skriver Johan T Lindwall om mötet i boken Madeleine – prinsessan privat.

Silvia har också själv vittnat om hur högt hon håller Chris.

– Vår blivande svärson är en sådan trevlig person. Han är sympatisk och ger henne värme. Det stödet hon behöver ger han henne. Som alla människor behöver. En fin och trevlig person, har Silvia sagt om Chris.

Annons