Drottning Silvias ord om prinsessan Madeleines framtid

drottning silvias ord om prinsessan madeleine

Drottning Silvia har en alldeles speciell plan kring prinsessan Madeleines framtid. I tidigare intervjuer har hon avslöjat sina innersta tankar.

Prinsessan Madeleine går i mamma Silvias fotspår. Hon har arbetat med välgörenhetsorganisationen Childhood sedan hon var 17 år och sitter i organisationens svenska styrelse. Dessutom är hon hedersledamot i Childhood USA.

Trots att drottningen inte har några planer på att dra sig tillbaka från det viktiga arbetet, med barns rättigheter, så har hon uttryckt en önskan om att yngsta dottern ska ta över stafettpinnen en dag.

Drottning Silvia tankar om Madeleine

– Jag vill inte pressa henne. Men som mamma är det underbart att se hur hon engagerar sig i något som jag själv tycker är viktigt. Hon hade tidigt en vilja att hjälpa till. Men det var inte lätt för en så ung flicka att bära allt detta, sa Silvia i samband med Childhoods stora 20-årsjubileum.

prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine bor i Florida sedan två år tillbaka och jobba främst med Childhood USA.

Madeleine har också spekulerat kring Childhoods framtid och hennes egen roll i organisationen.

Hjärteprojektet Childhood

– Det är underbart att mamma har en sådan tillit till mig men det är svårt att kunna fylla mammas skor. Det är en tung och en jobbig fråga som vi jobbar för, berättade Madeleine i TV4-programmet Kungahuset 9-5 häromåret.

madeleine silvia new york

Drottning Silvia är så glad över att dottern Madeleine vill ta över hennes Chilhood-arbete en dag.

Den här våren har prinsessan inte kunnat arbeta med Childhood som vanligt. Hon är vad vid att resa till organisationens New York-kontor men har stannat kvar i Florida på grund av coronakrisen. Drottningen har heller inte gått på några fysiska möten utan att istället diskuterat det viktiga frågorna via telefon och digitala sammankomster.

Foto: TT