Drottning Silvias oväntade koppling till Anni-Frid Lyngstad – nya bilderna visar

Drottning Silvias oväntade koppling till Anni-Frid Lyngstad – nya bilderna visar

När drottning Silvia dök upp på röda mattan syntes den oväntade kopplingen till ABBA-Anni-frid Lyngstad.

12 galaklänningar vi glömt att drottning Silvia burit!
1:42

Efter reklamen: 12 galaklänningar vi glömt att drottning Silvia burit!

(1:42)

Slå på ljud

Under Kristihimmelshelgen begav sig kungen och drottning Silvia till London för några intensiva dagar bestående av både festliga och något mer allvarliga aktiviter.

Vistelsen inleddes nämligen med vaccinutveckling, som kungaparet fick lära sig mer om på Astra Zeneca, men därefter var det dag att svira om till festkläderna.

Drottning Silvia och kungen på ABBA-premiär

På torsdagen var det äntligen dags för den omtalade galapremiären av ABBA Voyage. En konsert i ett helt nytt format, med så kallade "Abba-tarer".

Kvällen i ära var alla fyra medlemmar på plats i specialbyggda ABBA Arena, i Queen Elizabeth Olympic Park, för att se showen som de skapat.

James Veysey/Shutterstock

Senast Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog var samlade under den typ av tillställning var för hela 36 år sedan – så, det var minst sagt en speciell kväll, både för dem och för ABBA-fansen, där även kungen och drottningen ingår.

Björn har bland annat tilldelats kunglig medalj, kungaparet har tidigare varit på flera av supergruppens konserter, och Anni-Frid och Silvia har umgåtts förr.

Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad på Mallorca 1998.

Charles Hammarsten/TT

Kopplingen mellan Silvia och Anni-Frid Lyngsstad

Det var med andra ord självklart att kungen och Silvia var på plats under den historiska kvällen, och de strålade på röda mattan – kungen i en mörk kostym, vit skjorta och beige slips. Men Silvia stal showen när hon dök upp klädd i riktig ABBA-anda – inte helt olik Anni-Frid!

Anni-Frid bar gräddvita kostymbyxor med tillhörande kavaj, och det gjorde även Silvia, ja, nästan i alla fall. Silvia var färgglad i blå byxor och matchande kavaj med mönster.

Vid stora galakvällar ser vi oftast Silvia i någon elegant stass – men den här gången var klädseln helt enkelt ABBA-anpassad!

Karin Törnblom/TT

Foto: TT