Drottning Silvias oväntade ord om Estelle

drottning silvias oväntade ord om prinsessan estelle

Prinsessan Estelle är drottning Silvias lilla ögonsten. Hon berättar detaljer om sitt barnbarn och är så stolt.

Prinsessan Estelle är Silvias äldsta barnbarn och de har en alldeles speciell relation. I två år var ju Estelle dessutom enda barnbarnet och då kunde drottningen ägna all sin tid åt Victorias och Daniels lilla ögonsten. Morgonpromenaderna på Solliden, som drottningen i dag tar med sju barnbarn i släptag, var på den tiden bara till för Silvia och Estelle. De kunde plocka sina hallon i lugn och ro och stå och titta på hönsen så länge de bara ville.

Silvia berättar hur Estelle är bakom kulisserna

Drottningen talar ofta ofta om sina barnbarn och hon beskriver dem som “livets efterrätt”. Men den har talat mest om, i olika intervjuer, är ändå Estelle. Ja, svenska folket har verkligen fått lära känna prinsessan – genom Silvia. Drottningen har till exempel berättat att Estelle påminner väldigt mycket om Victoria.

– Estelle är ju så pigg, intresserad, glad och nyfiken. Hon är precis som sin mamma när hon var liten, har Silvia berättat i en tidigare intervju med Svensk Damtidning.

prinsessan estelle drottning silvia

Drottning Silvia är så stolt över prinsessan Estelle.

Dessutom har drottningen avslöjat hur lillsessan är i kungliga sammanhang.

– Hon gör saker som man ser att hon verkligen har förstått, och ibland är hon steget före, berättade mormor drottningen i ett avsnitt av Året med kungafamiljen.

Att Estelle är världens bästa storasyster är det många som har räknat ut vid det här laget. Hon är prins Oscars stora idol och låter alltid sin lillbror vara med och leka. Det här bekräftar även drottningen.

– Hon är beskyddande och väldigt söt mot honom. Det känns tryggt när man se de två tillsamman.

Foto: TT