Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias problem på Gabriels födelsedag – blir inte som hon hoppats på

31 aug, 2023, 10:00 
AvGabriella Hall

Drottningens plikt kommer före prins Gabriel som firar sin sjätte födelsedag utan farmor Silvia.

Annons

Kungen och drottningens Sverigeturné lider mot sitt slut. Det tjugonde och näst sista besöket blir som bestämt Västerbottens län och den 31 augusti står Umeås landshövding som värd.

Kungaparets länsbesök som en del av firandet av kungens 50 år på tronen är inte det enda festliga som händer torsdagen den 31 augusti. Det är nämligen ingen vanlig dag, det är prins Gabriels födelsedag. Hurra!

Efter kungens beslut – så blir framtiden för kungliga barnbarnenBrand logo
Efter kungens beslut – så blir framtiden för kungliga barnbarnen

Prins Gabriel fyller sex år

Efter kungens beslut att frånta prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn sina titlar som kungliga högheter 2019 blir det inget officiellt firande för Gabriel. Hemma på Villa Solbacken på Kungliga Djurgården blir det inte heller något födelsedagsfirande med farföräldrarna för Gabriel.

Annons

Dagen kungaparet är i Umeå kan tänkas vara en dag då drottningen skärskilt slits mellan olika intressen. Mellan hennes officiella plikt att stödja kungen och hennes önskan om att vara en delaktig och närvarande farmor och mormor.

Prins Gabriel
Födelsedagsbarnet prins Gabriel!

Drottning Silvia som farmor och mormor

Trots att drottningen alltid har hennes barnbarn nära hjärtat, genom hennes armband med en medaljong för just varje barnbarn, går det att tänka att hon helst hade spenderat dagen med födelsedagsbarnet.

Silvias stora kärlek till sina barnbarn är svår att missa. Flera gånger har hon visat vad de betyder för henne. Om än genom diskreta kärleksgester, som när hon bär sitt andra speciella armband. Ett armband med sex bokstavspärlor som tillsammans bildar ordet "Mormor" och som troligen får henne att tänka lite extra på alla hennes barnbarn.

Med tanke på hur mycket kungafamiljens minstingar betyder för drottningen kan det inte vara lätt att missa Gabriels sjätte födelsedag.

Silvias nästa officiella uppdrag, när hon ska närvara vid Silviahemmets diplomeringsceremoni, är inte förrän femte september. Fram till dess har hon förhoppningsvis hunnit fira hennes sjätte barnbarns sjätte födelsedag ordentligt. För oavsett om det är på rätt dag eller i efterskott lär Silvias gratulationer och sällskap betyda mycket för prins Gabriel.

Foto: TT

Annons