Drottning Silvias stora önskan för kungabarnens framtid

silvias ord om barnen

Drottning Silvia har nog aldrig varit så ärlig som i den unika intervjun som gjordes i samband med hennes 60-årsdag. I den berättade hon bland annat vad hon önskade sig mest av allt i livet. En önskan som i dag har blivit verklighet!

Drottning Silvia brukar ofta kallas för kungafamiljens nav och stora stöttepelare. Precis som alla andra mammor har hon alltid värnat om sina barns framtid och önskat dem all lycka i världen.

När kungligheter intervjuas är det inte alltid vi får höra dem tala direkt från hjärtat. Ofta handlar det till och med om färdigskrivna sägningar, som är förbereda långt innan tv-teamet anländer.

Men när Silvia intervjuas av TT inför sin 60-årsdag var tonen en helt annan. Då berättade drottningen om sin största önskan i livet. Och den handlade förstås om kungabarnen, som då var i 20-årsåldern.

drottning silvia

Allting blev som drottning Silvia önskade att det skulle bli.

– När det gäller mina egna barn, som naturligtvis ligger mig väldigt varmt om hjärtat. De är det viktigaste som jag kan tänka mig. Där önskar jag naturligtvis att de hittar rätt i livet och att de får ett lyckligt liv.

Silvias ord berörda många och dessutom berörda hon barnens framtida kärleksliv.

Det är ju någonting som jag delar med alla andra mammor och föräldrar. Att ungdomarna också hittar en person som de vill dela sitt liv med. En person som är bra, varm och hjärtlig. Och att de hittar sin roll och blir lyckliga.

Se Silvia prata om Victoria, Carl Philip och Madeleine

 

I dag, 17 år senare, vet vi att drottning Silvias önskan har slagit in. Victoria, Carl Philip och Madeleine har alla hittat varsin livskamrat och dela livets med- och motgångar med. Drottningen har en otroligt nära relation till både Daniel, Sofia och Chris och hon skulle inte byta ut dem för allt i världen. De är en helt enkelt en del av den svenska kungafamiljen och skänker hennes barn glädje, varje dag.

Foto: TT