Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Silvias tårfyllda beslut för familjen: “Vi försöker"

15 feb, 2024, 07:00 
Drottning Silvia blir ovanligt personlig, och berättar om familjesituationen.
Annons

Drottning Silvia tog Sverige med storm när kärlekens kraft gjorde henne till drottning. Det är inte bara här hemma som Silva hyllas till skyarna för hennes plikttrogenhet och hårda arbete. Även i utlandet är hon en riktig favorit.

Nu talar drottningen ut i en ny intervju med franska Point de Vue, och hon blir väldigt personlig när familjen kommer på tals.

Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!

Drottning Silvias beslut för familjen – som sticker ut

Det är ingen hemlighet att det är ett unikt öde att födas in i kungafamiljen. Det kungliga strålkastarljuset riktas på dig redan som nyfödd, och sedan väntas ett liv i offentligheten. För de som gifter sig in i familjen, som prinsessan Sofia och prins Daniel, väntar andra utmaningar. Nu finns nya regler att förhålla sig kring, i sin officiella roll.

Annons

I intervjun med Point de Vue berättar Silvia om utmaningarna med att uppfostra kungliga barn, och hur hon försökt göra deras liv så "vanligt" som möjligt.

—Vi försöker vara en familj som alla andra, och det är väldigt viktigt för oss. Naturligtvis finns det många officiella ögonblick. När du har barn är det viktigt att visa dem vad det betyder och lära dem hur man navigerar i dessa speciella ceremonier, berättar Silvia.

– De måste få hjälp att skilja på vad som är "offentligt" och vad som är "privat". För ett barn är det inte så enkelt. Men annars har vi försökt att vara "normala" föräldrar och en "normal" familj. Och jag vet att våra barn gör samma sak med sina egna barn, vilket är bra.

Kungafamiljen på Nationaldagsmottagningen på Nordiska muséet.
Det kan vara svårt att skilja på det officiella och det privata, berättar Silvia.Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvia om barnen – så är de

Dessutom får Silvia frågan om hur hon skulle beskriva sina tre barn, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip:

—Jag tycker att de är tillgivna, naturliga människor, som är intresserade av andra och lyssnar på dem. Att vara uppriktigt uppmärksam är avgörande om man vill hjälpa andra. Alla tre har den här gåvan!

– Kronprinsessans situation är lite speciell, det är sant. Men hon var alltid speciell, även som barn. Hon var mycket observant och såg alltid på andra med sympati, men också med stor nyfikenhet. Och som hennes pappas arvtagare lärde hon sig också mycket.

Foto: TT

Annons