Drottning Silvias vändning – äntligen en paus med familjen

Drottning Silvia och barnbarnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Sveriges hårt arbetande drottning har fått en paus från offentligheten. Äntligen chans till lite extra barnbarnstid!

Förutom den uppskjutna representationsmiddagen som skulle ha hållits i onsdags kväll, så har hovet inte gått ut med om några av drottning Silvias uppdrag har blivit inställda eller senarelagda så här långt.

Drottning Silvia

Det är sånt här som drottning Silvia har tagit en paus från just nu.

Drottning Silvia jobbar bakom kulisserna

Men utifrån vad som är publicerat i kalendern på hovets hemsida så har hon tomt på officiella uppdrag de närmaste två veckorna, det vill säga ända fram till den 19 mars. Och då kommer det att ha gått en månad sedan vi såg henne i offentligheten sist – även om hon bjöd på en glimt från det kungliga sportlovet.

LÄS MER: Därför är drottning Silvia så ”osynlig” just nu

Så drottning Silvia jobbar på bakom kulisserna. Förhoppningsvis får hon också en chans att tillbringa lite fler lediga stunder med barnbarnen – i all fall de fyra som finns på hemmaplan: Prins Gabriel, prins Alexander, prins Oscar och prinsessan Estelle.

Drottning Silvia i Storlien med barnbarnen prins Gabriel och prins Alexander.

Vi håller tummarna för att drottning Silvia kan få lite extra barnbarnstid, i vanliga fall är hon ju alltid så upptagen.

Nu när prinsessan Estelles skola är stängd är det ju extra bra med en mormor som har tid att rycka in. Och som har något som är rena magneten på en åttaåring, två fyraåringar och en ett-och-ett-halvt-åring: En egen pool hemma!

Drottning Silvias mobil med en bild på prinsessan Estelle.

Drottningmobilen – med fina bilden på Estelle.

Foto: TT, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna.